Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre majorarea pragului pentru impozitarea pensiilor, că el vrea să creeze un mecanism, la fel ca la salariul minim european, pentru că o societate se comportă şi este sustenabilă când politicul nu intervine în funcţie de ceva subiectiv. El a precizat că trebuie în funcţie de puterea de cumpărare ca acest mecanism să funcţioneze singur.
”Eu vreau ca statul român să fie sustenabil şi predictibil. Acest lucru, dacă doriţi să purtăm discuţia pe colţul mesei şi când este an electoral sau când cineva doreşte să iasă cu ceva favorabil oamenilor, vine şi spune, domnule mărim..Eu vreau să creez un mecanism, la fel ca la salariul minim european, fiindcă o societate se comportă şi este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcţie de ceva subiectiv”, a spus premierul, întrebat despre intenţia de majorare a plafonului pentru impozitarea pensiilor, peste 2.000 de lei.
Şeful Executivului a arătat că ”atunci când s-a stabilit un plafon de 2.000 de lei era o anumită putere de cumpărare, era o anumită inflaţie, erau scumpiri”.
”Deci, trebuie în funcţie de puterea de cumpărare, acest mecanism să funcţioneze singur, nu să vină un prim-ministru care să spună: m-am gândit eu să vă măresc. Nu. Vine de la INS, e statistic, ca la salariul minim. Să nu mai decidă Guvernul, împreună cu patronatele, sindicate, e un mecanism. Indiferent dacă faci o reformă fiscală, dacă nu închizi întreg lanţul în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi predictibilitatea, nu faci nimic”, a completat Ciolacu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.