Prefectura Galaţi anunţă, miercuri, că peste cinci mii de solicitări ale ajutorului în valoare de 10.000 de lei au fost cinfirmate déjà, peste 4.200 de cereri fiind deja onorate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Până în acest moment, prefectul judeţului Galaţi a aprobat borderourile pentru un număr de 5.021 de gospodării afectate de inundaţiile recente, 4.279 de solicitări fiind deja achitate.  Ajutorul de urgenţă în valoare de 10.000 de lei, acordat de Guvernul României, se acordă pe bază de borderouri, acestea fiind întocmite la nivelul fiecărei localităţi, ulterior fiind aprobate şi transmise către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială pentru a fi date în plată”, a transmis, miercuri, Prefectura Galaţi.

Sursa citată a precizat că cei 10.000 de lei acordaţi de Guvernul României sunt destinate sprijinirii familiilor şi persoanelor singure afectate, reprezentând un prim ajutor pentru cei care au avut de suferit în urma inundaţiilor.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”De asemenea, în cursul zilei de astăzi a fost aprobat un nou ajutor, constând în 15.000 de lei  pentru achiziţionarea de bunuri de folosinţă îndelungată în gospodărie, precum şi de combustibil  solid şi petrolier necesar pentru încălzirea locuinţei şi prepararea apei calde şi a hranei.   Prioritatea noastră rămâne aceea de a ne asigura că toţi cetăţenii care au suferit pierderi materiale semnificative primesc sprijinul necesar cât mai rapid posibil”, a mai transmis instituţia citată.

Potrivit acesteia, comisiile, formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai autorităţilor locale, lucrează intens pentru finalizarea cât mai rapidă a evaluărilor gospodăriilor afectate, încât să poată fi transmisă Guvernului o situaţie cât mai exactă a pagubelor produse.

”Tot pentru sprijinirea populaţiei, Instituţia Prefectului a solicitat la Rezervele de Stat 400 de construcţii modulare pentru locuit şi 5.800 de kituri de cazarmament (paturi, saltele, pături, perne, feţe de penă şi cearşafuri), acestea fiind distribuite către localităţile afectate cu ajutorul Consiliului Judeţean Galaţi. Până astăzi, au fost distribuite 308 module, 5.800 de kituri de cazarmament, 214 tone de alimente, adică 690.000 de conserve (ciorbă, pate, carne, legume) şi alte alimente (caşcaval, borcane de gem şi pungi de zahăr). De asemenea, la populaţia afectată au ajuns şi 210 mii de litri de apă”, a mai transmis Prefectura Galaţi.

"Suntem alături de fiecare cetăţean afectat de aceste inundaţii devastatoare şi ne angajăm să facem tot posibilul pentru a facilita accesul rapid la resursele necesare. Mulţumim tuturor celor implicaţi în aceste eforturi, de la autorităţile locale până la echipele de salvare, şi rămânem solidari în aceste momente de încercare. Solidaritatea şi colaborarea sunt esenţiale în depăşirea acestor momente de încercare, iar noi, ca autorităţi, vom rămâne alături de comunităţile afectate" a declarat prefectul judeţului Galaţi, Andreea-Anamaria Naggar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.