Poliţiştii de frontieră din vestul ţării, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu şi ai comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorului, nu au permis mai multor automarfare să intre în România deoarece erau încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum şi deşeuri din zinc, aluminiu, electrocasnice second hand sau mobilier, întrucât şoferii nu au putut prezenta documentele legale.
„În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere ale Frontierei Nădlac II şi Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de trei cetăţeni români şi un maghiar. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri ce constau în zinc, aluminiu, electrocasnice second hand şi mobilier de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Austria pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, care conţineau un total de 53.630 kg de deşeuri, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor şi Arad”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră Române.
Acţiuni similare au fost derulate şi în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, unde pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat trei cetăţeni români, care conduceau trei automarfare, conform sursei citate.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Şoferii transportau deşeuri (textile, mobilă şi saltele second hand), încărcate din Belgia si Germania şi erau destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare.
Astfel, în cadrul verificărilor, a fost stabilit că în cele trei mijloace de transport se afla cantitatea totală de 36.800 kilograme deşeuri, mai indică sursa menţionată.
În toate cazurile autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor, fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei, mai spune Poliţia de Frontieră.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.