Primăria Capitalei va oferi Teatrului Odeon un alt spaţiu pentru depozitarea decorurilor şi a atelierelor, până atunci teatrul putând rămâne în spaţiul din Calea Giuleşti, într-un spaţiu delimitat, transmite Primăria Capitalei. Municipalitatea susţine că teatrul nu va fi obligat să părăsească imobilul în 30 de zile, ci doar "să opereze în evidenţele financiar-contabile această modificare”.
Potrivit municipalităţii, Teatrul Odeon şi Opera Comică pentru Copii au administrat, din anul 2009, printr-o Hotărâre de Consiliu, imobilul din Calea Giuleşti.
"În nenumărate rânduri, prin adrese înaintate Primăriei Bucureşti, atât conducerea Teatrului Odeon, cât şi a Operei Comice pentru Copii au susţinut că întârzierea definitivării procesului de predare-primire a părţii de imobil pe care fiecare dintre cele două instituţii urmau să o administreze se datorează unor erori materiale din HGMB nr. 216/2009 privind transmiterea din administrarea Teatrului Odeon în administrarea Operei Comice pentru Copii a unor corpuri din imobilul situat în Calea Giuleşti nr. 16, sector 6”, arată reprezentanţii Primăriei Capitalei, într-un comunicat de presă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Astfel, explică ei, prin proiectul de hotărâre privind transmiterea integrală din administrarea Teatrului Odeon în administrarea Operei Comice pentru Copii a imobilului din Calea Giuleşti, aprobat în şedinţa CGMB din 27 aprilie, s-a luat decizia ca imobilul să rămână în administrarea unei singure instituţii, "firesc în a aceleia care îşi desfăşoară activitatea specifică în respectiva locaţie”.
Teatrul Odeon nu va fi obligat să părăsească imobilul în 30 de zile, ci doar "să opereze în evidenţele financiar-contabile această modificare”, mai spune PMB.
De asemenea, Primăria Capitalei va oferi Teatrului Odeon un alt spaţiu pentru depozitarea decorurilor şi a atelierelor, până atunci Teatrul Odeon putând rămâne în spaţiul din Calea Giuleşti, într-un spaţiu delimitat.
Reprezentanţii primăriei mai spun că, în urma unei vizite care a avut loc vineri la mobilul de pe Calea Giuleşti, s-a constatat că activitatea Operei Comice pentru Copii este intensă, personalul are la dispoziţie un spaţiu redus în spatele scenei, 10 artişti împărţind aceeaşi cabină, iar numărul de reprezentaţii ajung la aproape 90 pe lună, pe când în ceea ce priveşte Teatrul Odeon, acesta are depozitate decoruri vechi, nefolosite în spectacole curente, avînd utilaje vechi în ateliere şi lucrând 10 angajaţi.
"Se menţionează că aspectul spaţiilor administrate, precum şi starea utilajelor lasă de dorit, lucruri care printr-o bună gospodărire ar fi putut fi evitate. Se consideră că activitatea ar putea fi relocată şi mai bine organizată într-un alt spaţiu”, subliniază municipalitatea.
Teatrul Odeon a formulat vineri un punct de vedere către Primărie. ”Din momentul în care imobilul va fi preluat în administrare de o altă instituţie, activitatea desfăşurată de Teatrul Odeon va fi aproape paralizată, întrucât teatrul nu poate funcţiona fără ateliere”. În Hotărâre nu este prevăzută nicio alternativă pentru «relocarea» atelierelor”, a transmis conducerea teatrului către PMB.
Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, a explicat într-o conferinţă de presă cum s-a ajuns la ”imposibilitatea de a mai produce spectacole, pentru că asta se va întâmpla dacă vom pierde acest spaţiu de 3.000 de mp”
”Este o mare diferenţă între ce a hotărât acum opt ani CGMB şi hârtia semnată de viceprimar prin care să dea tot Teatrul Giuleşti către Teatrul Odeon. Eu încerc de opt ani de zile să revină asupra acestei hotărâri şi să lase Teatrului Odeon şi magaziile şi atelierele. Nu se poate. N-am putut să schimb această hotărâre”, a mărturisit Dorina Lazăr.
Teatrul Odeon deţine în spaţiul din Calea Giuleşti atelierele de sudură, tâmplărie, tapiţerie, croitorie bărbaţi, croitorie femei. ”Nu se poate face mutarea în 30 de zile. Eu cred că durează un an de zile mutarea şi relocarea împreună cu dotările necesare”, a subliniat Dorina Lazăr.
Teatrul Odeon funcţionează în Calea Victoriei în două săli. Dorina Lazăr afirmă că în sediul din Calea Victoriei nu are loc să mai pună ”nicio maşină de cusut” şi vede două soluţii în rezolvarea problemei: ”Soluţia pe care o văd este ca Opera Comică pentru Copii, care beneficiază de o suprafaţă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi, cu multă bunăvoinţă, să găsească o soluţie şi să-şi amenajeze nişte spaţii de producţie şi cu maşini ultraperformante. Altă soluţie: ca Primăria să mă ajute, să găsească un spaţiu care-i aparţine şi în care să mutăm, într-un an cât durează, în alt spaţiu toate atelierele”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...