Ministerul Afacerilor Externe anunţă că în data de 1 martie 2023 s-a finalizat perioada de depunere a candidaturilor din partea cetăţenilor non-UE care au aplicat pentru obţinerea unei burse de studii din partea statului român, în cadrul Programului anual desfăşurat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în baza Hotărârii Guvernului României nr. 288/1993 privind şcolarizarea în România a cetăţenilor din alte ţări. Au fost depuse în total 50.857 de cereri de la candidaţi proveniţi din 146 de ţări. Dintre aceştia, 23.766 de candidaţi şi-au exprimat intenţia de a urma studii de licenţă, 25.526 – studii de master şi 1.565 – studii doctorale, iar numărul marchează o creştere importantă faţă de anii academici precedenţi, precizează ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pentru accesarea facilă a Programului anual de burse, Ministerul Afacerilor Externe a dezvoltat, cu sprijinul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educaţiei, o platformă online multi-device pentru depunerea exclusiv online a candidaturilor pentru acest program. Iniţiativa se înscrie în demersul continuu al Ministerului Afacerilor Externe de consolidare a instrumentului de acordare de burse pentru studenţii străini din afara spaţiului Uniunii Europene, care are ca scop atât dezvoltarea şi aprofundarea pe termen lung a relaţiilor bilaterale cu statele de provenienţă a studenţilor, cât şi promovarea mai eficientă a instituţiilor de învăţământ superior româneşti la nivel mondial”, precizează MAE într-un comunicat oficial.

Candidaţii interesaţi şi-au putut încărca aplicaţiile individuale pe platforma online StudyinRomania în perioada 15 decembrie 2022 – 1 martie 2023, rezultatele selecţiei urmând a fi anunţate la data de 15 iulie 2023.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Au fost depuse în total 50.857 de cereri de la candidaţi proveniţi din 146 de ţări. Dintre aceştia, 23.766 de candidaţi şi-au exprimat intenţia de a urma studii de licenţă, 25.526 – studii de master şi 1.565 – studii doctorale. Numărul marchează o creştere importantă faţă de anii academici precedenţi, când au fost primite 959 de dosare de candidatură (2020-2021), 4.593 de candidaturi (2021-2022), respectiv 44.733 de dosare de candidatură (2022-2023)” arată MAE.

”Ţinând cont de interesul major de care se bucură acest program, sunt convinsă că bursele vor contribui la o promovare mai eficientă a instituţiilor de învăţământ superior româneşti la nivel internaţional, precum şi la crearea unor punţi de legătură între România şi statele de origine ale studenţilor, înlesnind formarea viitoarelor elite intelectuale ale acestora", a subliniat secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale Janina Sitaru.

Prin promovarea activă a educaţiei, ca instrument central al diplomaţiei culturale, şi prin introducerea tematicii „educaţia şi tinerii" pe agenda de priorităţi a diplomaţiei multilaterale a ţării noastre, MAE reconfirmă atenţia prioritară pe care o acordă încurajării multiculturalismului şi multilingvismului în lume, mai subliniază ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.