Peste 1.000 de locuri în corturi încălzite, alimente şi servicii medicale gratuite pentru refugiaţi şi repatriaţi, la Aeroportul "Henri Coandă"/ Doar joi, 3.000 de persoane au fost repatriate cu zboruri charter - FOTO
Peste 1.000 de locuri în corturi încălzite, alimente şi servicii medicale gratuite pentru refugiaţi şi repatriaţi, la Aeroportul "Henri Coandă"/ Doar joi, 3.000 de persoane au fost repatriate cu zboruri charter - FOTO
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă că la Aeroportul "Henri Coandă" au fost instalate două corturi de mari dimensiuni, încălzite, care pot găzdui peste 1.000 de persoane. De asemenea, refugiaţilor şi repatriaţilor care ajuns la acest aeroport li se oferă gratuit apă şi alimente, dar şi servicii medicale. Doar joi, 3.000 de persoane au fost repatriate cu zboruri charter.
"Pentru a facilita tranzitul unui numar tot mai mare de repatriaţi şi refugiaţi din Ucraina, C.N. Aeroporturi Bucureşti a luat măsuri suplimentare pentru acomodarea acestora. În acest sens, CNAB a finalizat, în seara zilei de 3 martie a.c., instalarea şi dotarea a două corturi de mari dimensiuni în parcarea din faţa aerogării Plecări a Aeroportului Internaţional Henri Coandă. Acestea sunt încălzite şi asigură un minim confort pentru pasagerii care urmează să se îmbarce pe zborurile de repatriere care se derulează constant în aceste zile. Capacitatea corturilor depăşeşte 1.000 locuri şi acestea sunt accesate în special de către grupurile mari de repatriaţi. Aceste locuri se adaugă celor din zonele de aşteptare dedicate din interiorul terminalului, totalul ridicându-se la peste 1.500", a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov au asigurat provizii (sandviciuri, fructe, apă) pentru refugiaţi şi repatriaţi.
"În plus Reţeaua de sănătate Regina Maria a pus la dispoziţie, într-un program de voluntariat umanitar, o caravană medicală care asigură atât echipamente şi personal medical cât şi teste PCR gratuite pentru refugiaţi şi pentru repatriaţii din Ucraina, dacă aceste teste sunt necesare pentru călătorie. Alimente şi apă, pentru toţi cei din corturi, au fost furnizate şi de Ambasada Nigeriei în România", a adăugat sursa citată.
În continuare, în aerogara Plecări, funcţionează non-stop un centru de informare cu voluntari vorbitori de limba ucraineană care oferă sprijin, informare şi traducere pentru refugiaţi şi repatriaţi.
Activitatea de asistare a refugiaţilor şi repatriaţilor este susţinută, printr-un program de voluntariat umanitar, de personalul CN Aeroporturi Bucureşti, precum şi de sindicatele din companie.
Doar în cursul zilei de joi, prin aeroportul "Henri Coandă" au trecut 3.000 de repatriaţi pe zboruri charter, cărora li se adaugă un număr important de refugiaţi şi repatriaţi pe curse de linie, numărul acestora fiind în creştere.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.