Operaţiunea de ridicare a navei încărcate cu oi care a eşuat în Portul Midia, la sfârşitul lunii noiembrie, a început sâmbătă dimineaţă, fiind oprită însă după două ore deoarece mai multe spire ale cablurilor au cedat, pentru că nava cu tot cu încărcătură este mai grea decât reieşea din documentaţia prezentată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Alin Vintilă, reprezentantul Grup Servicii Petroliere, firma care a câştigat contractul pentru ranfluarea navei Queen Hind, a declarat că sâmbătă dimineaţă a început operaţiunea de verticalizare a navei, cu ajutorul unei macarale, iar aceasta s-a oprit după ce mai multe spire ale cablurilor de ridicare au cedat. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
 
"Operaţiunea începută sâmbătă la ora 7.50 s-a oprit, motivul fiind că mai multe spire ale cablurilor de ridicare au cedat. S-a oprit întreaga operaţiune şi urmează să se schimbe tot sistemul de cabluri astfel încât să suporte o greutate mai mare. Nava cu tot cu încărcătura de la bord e mai grea decât reieşea din documentaţia prezentată”, a afirmat Alin Vintilă.
 
El a precizat operaţiunea va continua după schimbarea sistemului de ridicare şi a cablurilor. 
 
 
"Spirele au cedat în locul în care erau prinse în cârlig din cauza greutăţii suplimentare. Vor schimba sistemul de ridicare şi schimbă acel cârlig cu o altă piesă care să nu mai permită frecarea acestor cabluri. Ei s-au oprit când au văzut primele spire din mănunchiul de cabluri desfăcute. La momentul ruperii primelor spire, se înregistrau 1.350 de tone forţă în cabluri. Vor schimba cablurile astăzi şi apoi vor continua operaţiunea”, a mai precizat Alin Vintilă.
 
 
Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3.785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, evenimentul având loc în 24 noiembrie 2019.
 
Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj. De asemenea, timp de mai multe zile, autorităţile au reuşit să salveze de la bordul navei peste 250 de oi. Dintre acestea, 180 au supravieţuit şi au fost transferate la un adăpost din judeţul Ialomiţa unde vor rămâne până la sfârşitul vieţii. Celelalte din cele 250 salvate iniţial au murit sau au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.