O porţiune de plajă din Mangalia a fost închisă după ce în noaptea de luni spre marţi a fost poluată cu hidrocarburi. Autorităţile au intervenit şi au strâns aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip. Plaja afectată va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), reprezentanţii instituţiei au intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a  fost semnalată o poluare cu  hidrocarburi. 

“Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 02:00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungine de 250 ml de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 07:00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizaţiile de hidrocarburi”, se arată în comunicat.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Sursa citată menţionează că din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat.

În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

“În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanenţă de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă  Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate (Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română) pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil”, mai precizează comunicatul.

În urma intervenţiei angajaţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.