Nicuşor Dan, primarul general al Bucureştiului, a iniţiat 5 hotărâri de Consiliu General ce prevăd suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Zonale Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, aprobate în ultimii 2 ani, pe baza unor plângeri realizate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica şi de USR, care acuză transformarea a zeci de hectare de spaţiu verde în spaţiu de construit. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, dezaprobă proiectul iniţiat de Primarul General şi spune că astfel, Bucureştiul va rămâne printre cele mai puţin dezvoltate capitale europene şi că investitorii se vor îndrepta către alte mari oraşe din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectele de suspendare a PUZ-urilor coordonatoare au fost introduse pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti de vineri, 26 februarie 2021.

Astfel, Nicuşor Dan a elaborat proiecte de suspendare a hotărârilor de aprobare a PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, hotărâri adoptate în mandatul fostului primar general PSD Gabriela Firea, conform Profit.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Dacă proiectele vor fi votate şi adoptate de către CGMB, PUZ-urile de sector vor fi suspendate începând cu data de 5 martie, pe o perioadă de 2 ani. "Pe perioada de suspendare (...), certificatele de urbanism si autorizaţiile de construire/desfiinţare emise de Primarul Municipiului Bucureşti şi de primarii sectoarelor Municipiului Bucureşti vor respecta prevederile documenţatiilor de urbanism anterioare", regulă care se va aplica "inclusiv certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare aflate în curs de emitere la data intrării în vigoare" a hotărârilor de suspendare, se stipulează în proiecte.

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone susţine că decizia primarului Capitalei ”va avea efecte şi consecinţe deosebit de grave asupra teritoriului administrativ al Sectorului 5, dar şi asupra Bucureştiului din toate punctele de vedere, fie urbanistic, economic şi/sau social şi cultural”.

”Practic, ne întoarcem cu două decenii în urmă, la reglementările şi direcţiile de dezvoltare din PUG 2000, ceea ce poate însemna, atât pentru Sectorului 5, cât şi pentru celelalte sectoare ale Capitalei şi chiar pentru Capitală şi zonele limitrofe, o sentinţă cruntă, care condamnă un întreg teritoriu, împreună cu cetăţenii săi, nu doar la subdezvoltare, dar şi la foamete, lipsa locurilor de muncă, lipsa de prosperitate şi în cele din urmă, la involuţia oraşului”, susţine edilul Sectorului 5.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.