Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că Bucureştiul a pierdut o parte din istoria sa culturală în perioada comunistă ”şi chiar mai mult în perioada post-comunistă”. Edilul a afirmat, luni seară, la Summitul European al Patrimoniului Cultural, găzduit anul acesta de România, că administraţia Capitalei a reuşit să schimbe tendinţa pieţei şi mentalitatea, iar dacă înainte investitorii demolau clădiri vechi pentru a ridica altele tot mai înalte, acum ”investitorii au început să investească în clădiri istorice pe care să le renoveze şi să le pună pe piaţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Bucureştiul este un oraş care are o istorie bogată. Din păcate, am pierdut o parte din moştenire în perioada comunistă, şi chiar mai mult în perioada post-comunistă. Dar încă avem destule bogăţii pentru care să luptăm şi, ca primar al Bucureştiului, cred că am făcut trei lucruri importante. Primul: să investim în restaurarea unor clădiri publice importante. Al doilea, cum ştiţi, Bucureştiul este un oraş care are risc seismic şi împreună cu banii Ministerului Dezvoltării abordăm în mod sistematic această problemă şi am făcut nişte progrese importante”, a afirmat Nicuşor Dan în discursul ţinut, luni seară, la Ateneul Român, în cadrul Summitului European al Patrimoniului Cultural, găzduit anul acesta de România. 
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Primarul general al Bucureştiului a declarat că, prin respectarea cu structeţe a regulilor, mentalitatea investitorilor a început să se schimbe.
 
”Şi, cel mai important lucru, cred că am reuşit să schimbăm tendinţa pieţei. Pentru că înainte aveam prea multe exemple de cum se câştigă bani prin a face demolări şi a construi clădiri mai înalte şi ce am reuşit să facem, respectând cu stricteţe regulile, şi, din fericire, am reuşit să schimbăm mentalitatea investitorilor care acum au început să investească în clădiri istorice pe care să le renoveze şi să le pună pe piaţă şi cred că asta este important”, a adăugat Nicuşor Dan.
 
El a subliniat importanţa moştenirii culturale, nu doar pentru propria identitate a unei comunităţi, ci şi pentru dezvoltarea oraşelor şi a ţărilor.
 
La rândul lor, organizatorii galei l-au felicitat pe Nicuşor Dan pentru ”leadershipul îndrăzneţ” de care a dat dovadă la conducerea Capitalei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.