Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că de astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun şi astfel, pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în staţie. Primarul precizează că Bucureştiul este singurul oraş din România cu această funcţie disponibilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun. Astfel, pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în staţie”, a scris Nicuşor Dan într-o postare.

El a arătat că fiecare vehicul nou al STB este dotat cu mai multe numărătoare de călători, iar acestea transmit, prin computerul de bord, către serverul TPBI, numărul de persoane aflat în vehicul, astfel că se poate calcula gradul de ocupare, care se transmite către Google Maps.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Această funcţie este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid şi Otokar. În aplicaţie, pe lângă gradul de încărcare, sunt indicate şi poziţia vehiculului şi timpii de aşteptare. Suntem singurul oraş din România cu această funcţie disponibilă”, precizează Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.