Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că sistemul de sănătate din România nu întâmpină probleme privind acordarea asistenţei de specialitate pentru refugiaţii din Ucraina. În ceea ce priveşte bolile transmisibile, ministrul arată că nu au fost identificate cazuri de difterie, ci cazuri de infecţii respiratorii, COVID sau boli diareice.
Datele privind perioada 22-29 martie arată că 421 de cetăţeni veniţi din Ucraina s-au internat în spitalele româneşti, 666 au solicitat intervenţia serviciilor de ambulanţă, cele mai multe primind asistenţă medicală la faţa locului, în timp ce 1.102 pacienţi s-au prezentat la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, 198 dintre aceştia fiind internaţi.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Nu sunt probleme, sunt cifre foarte mici pentru sistemul de sănătate din România, nu e niciun fel de problemă în acordarea asistenţei medicale de specialitate”, a arătat, în acest context, ministrul Sănătăţii.
Alexandru Rafila a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile supraveghează situaţia legată de boli transmisibile în taberele de refugiaţi, el arătând că „nu e vorba despre difterie” şi că în general este vorba despre cazuri de infecţie respiratorie, unele cazuri de COVID şi boli diareice, el catalogând situaţia drept una care nu este „de neaşteptat”.
„Remarcaţi cifrele, nu este vorba despre difterie. E un sindrom care a fost investigat ca un posibil... nu e vorba în niciun caz de difterie, au fost infirmate. În general e vorba de infecţii respiratorii, e normal să fie infecţii respiratorii în acest sezon, unele dintre ele sunt cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi de asemenea boli diareice, ceea ce nu este neaşteptat”, a arătat Rafila.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.