Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a inspectat, duminică, Barajul Săcele din judeţul Braşov, urmând să ajungă şi la Stupini, dar şi în judeţul Sibiu, după care va merge în zona de est a ţării, unde meteorologii şi hidrologii au emis avertizări Cod roşu. ”Nu fac neapărat control, ci încerc să dau un exemplu şi să ofer un plus de energie. Ne dorim ca la finalul acestei perioade să constatăm că am diminuat la maximum posibilele pagube şi să nu pierdem nicio viaţă”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Mirca Fechet se află pe teren, prima oprire fiind în judeţul Braşov, la Barajul Săcele, după care va ajunge la Stupini (Braşov), dar şi la Porumbacu de Jos şi Gura Râului, în judeţul Sibiu. Ulterior, ministrul se va deplasa către zona de est a ţării.
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Astăzi, la noapte şi mâine vom avea precipitaţii foarte mari, avem jumătate din ţară sub cod portocaliu. Îngrijorător este timpul foarte scurt în care e posibil să cadă o cantitate mare de precipitaţii. Această prognoză ne obligă să fim în alertă, de aceea mă asigur că toată lumea e la datorie indiferent de oră, că toate instituţiile sunt bine coordonate: autorităţi publice locale, colegii de la Apele Române, de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi multe alte instituţii. Ciclonul Ashley va mătura România de la vest la est. Am mare încredere în cei care sunt pe poziţii. Încep ziua cu Braşov, unde ne aşteptăm şi la 70 l/mp. Voi încerca să ajung în cât mai multe zone în care colegii mei lucrează. Nu fac neapărat control, ci încerc să dau un exemplu şi să ofer un plus de energie. Ne dorim ca la finalul acestei perioade să constatăm că am diminuat la maximum posibilele pagube şi să nu pierdem nicio viaţă”, a declarat Mircea Fechet.
 
Ministrul a precizat, în cadrul vizitei la Barajul Săcele, că o atenţie sporită este îndreptată spre judeţele Galaţi şi Vaslui.
 
”Probabil acest sistem va fi alimentat şi din bazinul Mării Negre, lucru care ne îngrijorează în sensul în care suntem foarte atenţi la ceea ce se întâmplă în Galaţi şi în Vaslui. Codul galben şi portocaliu a fost revizuit ieri şi pentru judeţele Tulcea şi Constanţa. Va mătura, astăzi, toată România. Probabil şi aici, în 2-3 ore o să înceapă precipitaţiile. Suntem în alertă”, a spus Fechet.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.