Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, s-a aflat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, unde a semnat 13 contracte de finanţare, în valoare de 250 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare pentru studenţi. De asemenea, a semnat contracte pentru modernizarea şi construcţia unor şcoli verzi în Cluj-Napoca. Deca a precizat că în ultimii ani Clujul a beneficiat de investiţii substanţiale pentru educaţie, 150 de milioane de euro doar în ultimii doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ligia Deca a făcut, sâmbătă, o vizită în judeţul Cluj.

Vizita  a fost prilejuită de semnarea a 13 contracte de finanţare pentru modernizarea infrastructurii universitare pentru studenţi, în valoare de 256 de milioane de lei, şi de semnarea contractelor pentru modernizarea şi construcţia unor şcoli verzi în Cluj-Napoca, în valoare de 11 milioane de euro. Fondurile sunt accesate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Evenimentul de semnare a contractelor a avut loc în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

”Concret, pentru Cluj-Napoca, am semnat astăzi alături de Ministrul Educaţiei, doamna Ligia Deca, contracte în valoare de 21 milioane de euro pentru construirea noului liceu din cartierul Borhanci şi supraetajarea şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Mănăştur. Valoarea finanţării din PNRR este de 11 milioane de euro, în timp ce 10 milioane de euro vor fi acoperite din bugetul local" a precizat primarul Emil Boc, citat într-un comunicat de presă transmis de Primăria Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, au fost semnate şi contracte de furnizare în valoare de 3,5 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente IT performante a 64 unităţi de învăţământ din toate cartierele municipiului Cluj-Napoca.

Aceste dotări fac parte dintr-o finanţare mai mare, de 9 milioane de euro din PNRR, atrasă pentru echiparea corespunzătoare a şcolilor din municipiu.

Pe lângă finanţările pentru şcolile din municipiu, în cadrul evenimentului de astăzi au fost semnate contracte cu mai multe universităţi din Transilvania. De asemenea, au fost prezentate şi alte proiecte cu fonduri europene prin PNRR de la nivelul judeţului Cluj.

”Clujul are investiţii majore în educaţie, mai ales prin fondurile din PNRR, atrăgând aproximativ 150 de milioane de euro în ultimii 2 ani. Cea mai mare investiţie este în dotarea şcolilor din judeţ cu echipamente IT, inclusiv echipamente pentru laboratoarele de informatică şi de ştiinţe, mobilier şi materiale didactice. Din cele peste 33 de milioane de euro, 9 milioane au fost deja contractate de Primăria Cluj-Napoca! Alte investiţii mari vizează dezvoltarea campusului de învăţământ dual clujean, reducerea abandonului şcolar, îmbunătăţirea transportului şcolar, digitalizarea universităţilor etc. Îi felicit pe toţi cei care s-au implicat pentru binele educaţiei! Deopotrivă, îl admir pe domnul primar Emil Boc pentru consecvenţa cu care susţine educaţia în Municipiul Cluj-Napoca şi îi doresc mult spor în implementarea tuturor proiectelor!’’ a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.