Planul de management al Parcului Natural Văcăreşti este ă procedură de avizare la ANANP, iar Administraţia Fondului pentru Mediu va finanţa documentul cu 2 milioane de lei, a anunţat, miercuri, Ministerul Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Mediului, Mircea Fechet şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Vasile Carnariu, au vizitat astăzi Parcul Natural Văcăreşti şi au avut o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei parcului, în cadrul căreia au fost abordate subiecte precum: procedura de avizare a planului de management al Parcului Natural Văcăreşti şi măsuri de prevenţie şi combatere a incendiilor de vegetaţie”, a transmis, miercuri, Ministerul Mediului.

Ministrul Mircea Fechet a precizat că planul de management al Parcului Natural Văcăreşti se află în acest moment în procedură de avizare la ANANP.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Am discutat să rezolvăm toate neconcordanţele, astfel încât Parcul Natural Văcăreşti să poată deveni eligibil pentru accesarea fondurilor europene destinate ariilor naturale protejate în cel mai scurt timp. Acest plan de management  va proteja sutele de specii valoroase care trăiesc într-unul din cele mai mari parcuri naturale urbane din Europa. De asemenea, am discutat şi despre combaterea şi prevenirea incendiilor de vegetaţie din Delta Văcăreşti, pentru că temperaturile foarte ridicate din această perioadă pot favoriza şi agrava orice focar de incediu”, a declarat Mircea Fechet.

MMAP finanţează, prin Administratia Fondului pentru Mediu, 2 milioane de lei pentru planul de management al Parcului Natural Văcăreşti.

Printre activităţile permise pe suprafaţa Parcului Natural Văcăreşti se numără:

  • plimbări pe jos şi alergare pe drumurile şi potecile existente, marcate pe harta parcului;
  • plimbări cu bicicleta pe drumurile şi potecile existente, cu o conduită care să nu deranjeze sau să puvnă în pericol ceilalţi vizitatori;
  • izite instructiv-educative, ore în aer liber pentru elevi, studenţi;
  • observarea naturii;
  • activităţi foto-video pentru uz personal (necomercial);
  • recreere şi petrecerea timpului liber în natură;
  • picnic în locurile special semnalizate şi amenajate, fără aprinderea focului.

Parcul Natural Văcăreşti a fost înfiinţat în anul 2016 prin Hotărârea de Guvern nr. 349/11.05.2016

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.