Profesorul Mihai Juncar, chirurg maxilo-facial şi fondatorul clinii MaxiloMED, afirmă că sunt situaţii în care părinţii sunt cei care induc stări de teamă copiilor pe care îi aduc la stomatolog, motiv pentru care sunt ţări în care protocoalele prevăd ca părintele să nu intre în cabinetul dentistului alături de cel mic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Din ce am observat şi din ce am observat şi din feedback-ul colegilor mei pedodonţi, nu neapărat copiii sunt problema. De obicei, problema derivă de la adulţi, iar probabil unii dintre noi le facem fără să ne dăm seama. Eu sper că au trecut vremurile când eram eu copil şi unii părinţi spuneau: nu fă aia, că te duc să-ţi facă injecţie! Sau nu fă aia, că te duc la doctor! Protocoalele, şi în alte ţări, spun ca părintele să nu intre în cabinet cu copilul. De ce? Fiindcă părintele, la rândul lui, este stresat de traumele lui personale şi stresează copilul, induce copilului, care simte, acea tensiune pe care părintele o are. În general, copiii sunt complianţi”, a afirmat, luni seară, la Medika Tv, profesorul universitar Mihai Juncar.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a explicat că unul dintre avantajele copiilor este că se vindecă foarte repede, dar, pe de altă parte, se pot decompensa mai repede.
 
În ceea ce priveşte mediul în care ar trebui realizate tratamentele stomatologice pentru copii, Mihai Jucar este de părere că este nevoie de spaţii dedicate celor mici.
 
”Serviciile acestea, eu, personal, le văd uşor separate. Una este dacă ai un prestator de servicii medicale pentru adulţi şi alta este un prestator de servicii medicale pentru copii. Nu zic că nu se pot suprapune, dar... îmi amintesc când eram student la medicină generală şi profesorul ne-a spus: ar trebui să vă intre în cap foarte bine că un copil nu este un adult în miniatură, este cu o biologie diferită, este cu o fiziologie diferită, un copil este diferit”, a mai afirmat profesorul universitar Mihai Juncar.
 
El a precizează că, deşi clinicile MaxiloMED au posibilitatea de a face anestezie generală copiilor pentru realizarea tratamentelor stomatologice, astfel de situaţii sunt foarte rare, întrucât cei mici cooperează foarte bine cu stomatologul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.