Profesorul universitar doctor Mihai Juncar, chirurg maxilo-facial, afirmă că fiecare pacient care este supus unei intervenţii de implant dentar ar trebui să primească un aşa-numit implant passport pe care să îl păstreze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Certificatul pentru implanturi se numeşte implant passport. Acesta are o serie, ca să poată făcută trasabilitatea. În mod normal, pacientul, indiferent unde locuieşte, ar trebui să îl primească şi ar trebui să aibă grijă de el, să nu îl piardă”, a explicat, luni, la Medika Tv, Mihai Juncar.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
El a explicat că unele clinici dentare păstrează o copie a acestei serii, în beneficiul pacientului. Este cazul clinicii MaxiloMED, fondată de Juncar.
 
”Eu mă pun în locul pacientului. Dacă eu am şanse să-l pierd, atunci şi pacientul are şanse să-l piardă. Şi atunci facem un duplicat de fişă şi ţinem la noi această serie. O parte arhivăm, o parte merge la pacient, tocmai pe ideea ca totdeauna să ştie ce tip de biomaterial a fost folosit acolo”, a adăugat medicul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.