Dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dentoalveolară de la Regina Maria Dental Clinics, a afirmat că la implanturile dentare se lucrează cu anestezia locală, iar la intervenţiile chirurgicale pacienţii beneficiază şi de o sedare intravenoasă. El a precizat că după operaţie acele dureri şi umflături sunt mult diminuate sau chiar dispar.
Dr. Matei Trăistaru a fost întrebat, marţi, la maratonul Medika TV: ”Sănătatea dentară în România. Inovaţii şi provocări”, dacă implantul dentar este dureros.
”Ce vă spun acum ştiu din experienţă, de la pacienţi nicidecum din cărţi, articole de specialitate. Marea majoritate a pacienţilor ne spun că ce au îndurat anterior procedurilor chirurgicale este mult mai dureros, mult mai stresant decât ceea ce se întâmplă intraoperator sau postoperator. Lucrăm atât cu anestezie locală în toate intervenţiile pe care le realizăm, Iar în marea majoritate a situaţiilor de operaţii, de intervenţii chirurgicale beneficiem şi de o sedare intravenoasă. Mai corect zis pacientul beneficiază în primul rând, astfel încât medicul anestezist încă din momentul intraoperator îi asigură un confort, o relaxare foarte mare, iar postoperator toate acele celebre dureri, umflături sunt mult şterse, mult diminuate sau chiar dispar cu totul”, a afirmat Dr. Matei Trăistaru.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a mai fost întrebat dacă sunt costuri ridicate pentru realizarea implantului dentar.
”Costurile pe moment sunt aparent ridicate, dar dacă este să raportăm atât la perioada anterioră a acelui moment, ani de zile, cât pacientul nu a beneficiat de o dentiţie sănătoasă cu care să realizeze o masticaţie corespunzătoare, cu care să zâmbească cum trebuie, să vorbească cum trebuie, mulţi pacienţi acuză inclusiv asemenea probleme de fonaţie, de mod în care vorbesc şi dacă este să le comparăm în continuare cu costurile unei aşa zise protetici clasice pe dinţi naturali, care trebuie şlefuiţi, trebuie scos nervul şi multe alte tratamente, atunci se ajunge la un cost mult mai mic şi într-adevăr este un cost mare doar aparent”, a mai explicat Dr. Matei Trăistaru.
El a precizat şi cum sunt întreţinute implanturile dentare.
”Igiena efectuată acasă, autoigiena pacientului presupune aceleaşi mijloace, aceeaşi periuţă, fie clasică, fie electrică, diverse alte mijloace auxiliare, un duş oral, periuţe interdentare. Repet nu este o diferenţă atât mare, dar într-adevăr din momentul în care pacientul intră în tratament, altfel conştientizează şi aplică aceste lucruri”, a mai afirmat medicul de chirurgie dentoalveolară.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.