George Jinescu, doctor în ştiinţe medicale, medic primar în chirurgie generală şi chirurgie laparoscopică la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, este de părere că nu salariile, cu predictibilitatea în carieră îi face în continuare pe unii dintre absolvenţii facultăţilor de medicină din România să plece din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu mai este salariul. Chiar şi rezidenţii au venituri bune. Cred că predictibilitatea viitorului profesional e importantă în decizia de a pleca din ţară. Posibilitatea de a găsi un loc de muncă mai uşor în străinătate, nu în oraşele mari, în oraşe mai mici, în spitale mai mici, dar care au dotări şi standarde la fel ca în spitalele clinice universitare din ţările respective, aici înclină balanţa. Dar şi faptul că sistemul medical românesc public, în spitalele mari, universitare, e destul de saturat, în provincie atractivitatea nu e la fel de mare pentru chirurgi sau pentru alte specialităţi să meargă, preferă să plece în străinătate. Aici mai trebuie lucrat, dar eu zic că există premise”, a afirmat miercuri seară, la Medika Tv, medicul George Jinescu, chirurg la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
El a susţinut că simte ”în sistemul medical un reviriment, un influx de capital, de dotări, de aparatură”. 
 
”Ceva se întâmplă bine şi eu cred că următorii ani vor fi foarte buni pentru sistemul medical şi vom vedea multe lucruri frumoase şi multe premiere”, a adăugat medicul George Jinescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.