Un medic din Timişoara afirmă, într-o postare pe Facebook, că a asistat la multe naşteri şi nu poţi să nu te bucuri de fiecare dată când vezi fericirea unei familii. Totuşi, sentimentul este diferit atunci când mama este minoră şi aduce pe lume un copil, urmând a avea nevoie de foarte mult ajutor pe care, de cele mai multe ori, nu-l primeşte. ”Este realitatea tristă din România”, afirmă medicul, adăugând că ”suntem în 2022 şi ni se pare ciudat să avem educaţie sexuală în şcoală”.
”Am asistat la multe naşteri, şi nu poţi să nu te bucuri atunci când vezi fericirea pe care o are o mamă, atunci când îşi ţine copilul la piept pentru prima dată! Şi totuşi, sentimentul este total diferit atunci când vezi copii care nasc alţi copii”, a scris medicul Amin Zahra, într-o postare pe Facebook.
Acesta povesteşte că a asistat la o naştere, mama având 15 ani.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”O adolescentă în vârsta de 15 ani, abandonată de părinţii la vârsta de 2 ani, a adus pe lume o viaţă. Fata a fost crescută de bunica ei, iar copilul abia născut va creste şi el fără tată! Nu este SF! Este realitatea tristă din România, care se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană la rata de naşteri în rândul mamelor adolescente. Sunt sute astfel de cazuri, prea multe într-o eră atât de digitalizată în care avem acces la informaţii cu o singură apăsare de buton”, a mai scris medicul.
Potrivit acestuia, ”suntem în 2022 şi ni se pare ciudat să avem educaţie sexuală în şcoală”.
”Educaţia sexuală nu îi învaţă pe copii cum să întreţină relaţii sexuale, ci le arată cum ar trebui să procedeze atunci când organismul lor în plină dezvoltare hormonală le dă semnale de natură sexuală. Gândiţi-vă că de cele mai multe ori aceste prea tinere mămici au nevoie de sprijin atât din partea statului cât şi din partea societăţii. De cele mai multe ori duc toate greutăţile singure: sarcina, naşterea şi creşterea copilului”, mai afirmă medicul.
Potrivit acestuia, istoria se va repeta atâta timp cât nu se vor lua măsuri serioase.
”Şi da, una din măsuri este educaţia sexuală în şcoală, care permite părinţilor să menţină controlul asupra a ceea ce copiii învaţă despre contactul sexual, despre protecţie, despre sarcină”, a ai transmis medicul din Timişoara.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.