Maternitatea din Braşov devine a patra unitate spitalicească din administrarea autorităţilor judeţene care implementează un proiect privind digitalizarea activătăţii. Astfel, vor fi achiziţionate şi instalate echipamente informatice - reţele, servere şi terminale, vor fi dezvoltate şi implementate soluţii de software integrat şi va fi instruit personalul care va lucra în aplicaţiile platformei e-Health.
Contractul intitulat ”Platforme digitale interconectate şi echipamente IT pentru implementarea e-Health în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A.I. Sbârcea»” a fost semnat, luni, de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban, având o valoare totală de 5.791.782,10 lei. Acesta a fost accesat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Pilonul II: Transformare Digitală, Componenta: 7 - Transformare digitală, Investiţia: I3. Realizarea sistemului de eHealth şi telemedicină, Investiţia specifică: I3.3 - Investiţii în sistemele informatice şi în infrastructura digitală a unităţilor sanitare publice.
Astfel, Maternitatea se alătură altor trei unităţi spitaliceşti aflate în administrarea judeţului Braşov – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase - care beneficiază de fonduri nerambursabile prin intermediul cărora vor fi achiziţionate şi instalate echipamente informatice de ultimă generaţie – reţele, servere şi terminale, vor fi dezvoltate şi implementate soluţii de software integrat şi va fi instruit personalul care va lucra în aplicaţiile platformei e-Health.
Potrivit contractului de finanţare, data până la care proiectul trebuie implementat este 30 septembrie 2025, cu posibilitatea de prelungire, în caz de necesitate.
”Fiecare din cele patru unităţi spitaliceşti beneficiare ale proiectelor de e-Health dispune de o sumă ce depăşeşte un milion de euro, destinată modernizării şi eficientizării activităţii prin implementarea soluţiilor digitale şi interconectarea datelor, atât a celor de natură medicală care îi vizează pe pacienţi, cât şi a celor privitoare la gestionarea activităţii spitaliceşti în ansamblul ei. În acest fel, fluxul informaţional la nivel de spital, dar şi interinstituţional va fi direct şi rapid. Investiţiile pe care le vom realiza sunt complementare cu proiecte similare de digitalizare care sunt implementate la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi la Direcţia de Sănătate Publică Braşov, ceea ce va asigura îndeplinirea cerinţelor actuale privind interconectarea şi interoperabilitatea sistemelor informatice”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban, într-un comunicat de presă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.