Pompierii şi jandarmii au acţionat pentru evacuarea apei din 33 de case, peste 300 de curţi şi aproape 100 de subsoluri, în urma ploilor de marţi, cele mai multe intervenţii având loc în judeţele Argeş, Gorj şi Vâlcea, care s-au aflat sub cod roşu de inundaţii. Ministerul de Interne informează că în acest moment nu mai sunt persoane izolate, iar problemele cu alimentarea localităţilor cu energie elctrică au fost remediate. Traficul rutier este în continuare închis pe un drum naţional şi pe două drumuri judeţene din Argeş, în timp ce pe două drumuri naţionale din judeţul Vâlcea şi un drum judeţean din Olt, circulaţia se desfăşoară îngreunat.
Autorităţile au intervenit marţi pentru remedierea efectelor ploilor de marţi în Capitală şi în 98 de localităţi din 23 de judeţene, pompierii şi jandarmii evacuând apa din 33 de case, 340 de curţi, 94 de subsoluri şi pentru curăţarea a şapte drumuri şi 38 de fântâni.
Potrivit MAI, cele mai multe intervenţii au avut loc în judeţele Argeş, Gorj şi Vâlcea unde a fost emis cod roşu de inundaţii. Astfel, din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea, au fost evacuate preventiv 141 de persoane după ce râul Bistriţa a rupt un dig de protecţie. De asemenea, în judeţele Sibiu şi Bacău, jandarmii şi pompierii au ridicat diguri temporare.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Traficul rutier este în continuare închis pe DN7D în zona localităţii Titeşti şi pe două drumuri judeţene, DJ 678G şi DJ 659, din judeţul Argeş, iar pe două drumuri naţionale, DN 64 şi DN65C, din judeţul Vâlcea şi un drum judeţean, DJ 703D, din judeţul Olt, circulaţia se desfăşoară îngreunat sau cu restricţie de tonaj.
În judeţul Argeş, jandarmii şi pompierii au intervenit în nouă localităţi în care s-au înregistrat probleme din cauza precipitaţiilor abundente. Totodată, efectivele MAI au evacuat apa care a inundat case, curţi şi subsoluri din şapte localităţi din judeţul Gorj.
În acest moment, nu mai sunt persoane izolate şi nu au fost semnalate cazuri medicale care să nu poată fi soluţionate din cauza fenomenelor hidro-meteorologice, precizează MAI. De asemenea, problemele cu alimentarea cu energie electrică au fost remediate.
În Bucureşti, în Sectorul 3, pompierii au acţionat pentru scoaterea apei dintr-o curte inundată, din două subsoluri de bloc şi de pe patru străzi, precum şi pentru înlăturarea unui copac căzut pe două autoturisme. În Sectoarele 1 şi 6, pompierii au acţionat pentru înlăturarea a doi copaci căzuţi pe şosea.
La nivel naţional sunt pregătiţi să intervină peste 20.000 de jandarmi, pompieri şi poliţişti cu aproape 8.000 de mijloace.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.