Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că trei cetăţeni români, dintre care doi copii, au fost repatriaţi din Libia, prin Tunisia şi Turcia. MAE reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi zona şi de a contacta misiunile diplomatice ale României din teritoriu pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit MAE, în urma demersurilor complexe susţinute la nivelul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, joi au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Libia, prin Republica Tunisiană şi Republica Turcia, a trei cetăţeni români, dintre care doi minori.

Repatrierea a avut loc cu sprijinul Ambasadei României la Tunis, a Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, şi a Consulatului General al României la Istanbul, în coordonare cu Departamentul Consular al MAE, prin Celula de Criză.   

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Personalul diplomatic al Ambasadei României la Tunis a acordat asistenţă consulară de specialitate pentru transferul grupului de cetăţeni români din Libia în Tunisia. Astfel, cu sprijinul echipei consulare mobile a Ambasadei României la Tunis, grupul de cetăţeni români a părăsit Libia la data de 23 octombrie 2019 pe cale terestră către Tunisia, de unde şi-a continuat deplasarea către România, pe cale aeriană, pe ruta Tunis - Istanbul - Otopeni", arată MAE.

Pe durata perioadei în care s-au aflat în compania reprezentanţilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României, cetăţenilor români li s-a acordat tot sprijinul necesar în materia asistenţei şi protecţiei consulare.

"Precizăm faptul că Ministerul Afacerilor Externe a suportat, în întregime, costurile aferente procedurilor de repatriere, respectiv cazarea, transportul rutier şi cel aerian. Departamentul Consular al MAE român adresează mulţumiri autorităţilor libiene şi tunisiene pentru sprijinul acordat", mai arată MAE.

Conform sursei citate, măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordată de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

MAE aminteşte că pe website-ul instituţiei este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Libia, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara!".

"Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi zona şi de a contacta misiunile diplomatice ale României din teritoriu pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”(www.mae.ro/app_cs), care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone", subliniază sursa citată.

Celula de Criză din cadrul Departamentului Consular funcţionează în regim de permanenţă, cetăţenii români având posibilitatea să contacteze linia telefonica: +4021.319.21.37.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.