Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a declarat, luni, la Galaţi, că anul acesta s-au înregistrat 10.000 de cereri de finanţare a proiectelor de cercetare pentru a fi evaluate şi finanţate, el apreciind că rata de succes a acestora ar fi de 15%, în condiţiile în care, în total, se poate asigura o finanţare de aproape două milioane de lei, incluzând şi creditele de angajament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ministrul Cercetării a afirmat că numărul cererilor de finanţare pentru proiectele de cercetare care au fost depuse anul acesta, în comparaţie cu 2016, este de trei ori mai mare, existând în prezent circa 10.000 astfel de cereri.

"La ora actuală, cereri în curs de evaluare sunt în jur de 10.000. Per total, care vor fi evaluate la nivel naţional până în decembrie, apreciez că vor fi în jur de 12.000-14.000. Nu au fost niciodata aşa de multe. Anvelopa financiară totală pentru anul acesta este, cu tot cu credite de angajament, aproape două milioane", a spus ministrul.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El a precizat că, până în lunile noiembrie-decembrie, proiectele selectate vor primi finanţările, apreciind că rata de succes a acestora ar fi de 15%.

"Ca finanţare, dacă totul va merge bine, dacă reuşim să absorbim credite de angajament, cred că va fi cu 10-12% execuţia bugetară superioară faţă de anul trecut. Deci, rata de succes pe care o asigurăm în acest moment, pe nivel de bugetare maximă, fiecare ia maximum cât a cerut, ar fi undeva de 15%. E o rată superioară faţă de Uniunea Europeană unde a fost între 7 -8- 10%. Am dat drumul la proiecte, începând de anul acesta, deşi în vară a fost dificil pentru unii oameni, dar cine a vrut să muncească a muncit. Pentru că, dacă le împingeam prea mult, ieşeam din finanţarea de anul acesta şi încărcam finanţarea pe 2018 şi rămâneam fără finanţare pe 2017", a mai afirmat Lucian Georgescu.

Ministrul Cercetării şi Inovării a fost prezent, luni, la deschiderea anului universitar la Facultatea de Medicină şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.