Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că la începutul anului şcolar viitor vor fi supuse dezbaterii publice planurile-cadru pentru învăţământul liceal începând cu anul şcolar 2025-2026. „În acest moment, în continuare, generaţia care va intra la liceu în 2025-2026 începe pe programe noi, cu manuale noi şi cu profesori formaţi”, afirmă ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am discutat chiar recent calendarul pentru elaborarea planurilor-cadru pentru filiere şi profile, a programelor şcolare şi ce va însemna pentru elaborarea manualelor şi formarea cadrelor didactice. În acest moment nu este nevoie de o prorogare a termenelor, în acest moment, în continuare, generaţia care va intra la liceu în 2025-2026 începe pe programe noi, cu manuale noi şi cu profesori formaţi şi, în timp scurt, imediat ce vom avea validate propunerile de planuri-cadru şi finalizată discuţia în grupurile care sunt deja constituite le vom face publice în aşa fel încât să existe timp şi pentru dezbatere publică. Pentru noi a fost foarte important ca dezbaterea publică să aibă loc, să fie un timp suficient de amplu şi să nu se suprapună cu perioadele foarte încărcate de tip examene sau cu perioadele de vacanţă”, a afirmat Ligia Deca. 
Aceasta dă asigurări că la începutul anului şcolar viitor vor fi în dezbatere publică planurile-cadru.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.