Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a recepţionat, miercuri, 12 autospeciale de primă intervenţie pentru lucrul cu apă de înaltă presiune şi hidroperforare. Echipamentele fac parte dintr-un lot de 42 de autospeciale achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Celelalte 30 autospeciale vor ajunge în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din întreaga ţară până la finalul lunii viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, la ceremonia de recepţie a echipamentelor, că astfel de autospeciale vor intra în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de din toate judeţele şi a celui din Bucureşti-Ilfov, costul integral al proiectului depăşind 46 de milioane de lei. 
Astfel, valoarea totală a proiectului este de 46.481.400,00l ei cu TVA, valoarea unei autospeciale fiind de 1.106.700 lei cu TVA.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Autospecialele sunt dotate cu un sistem care permite stingerea incendiilor, intervenţia ofensivă, perforarea oricărui material şi pulverizarea jetului de apă în interior la presiuni mari, cu un consum de apă redus, cameră cu termoviziune. Noile autospeciale au randament de stingere crescut şi utilizează cantităţi reduse de apă. 
„Primele 12 maşini astăzi, până la sfârşitul lunii octombrie vor fi toate maşinile în dotare”, a anunţat Raed Arafat. 
Conform IGSU, primele 12 autospeciale vor intra în dotarea Inspectoratelor din Bucureşti-Ilfovşi a ISU Alba, ISU Arad, ISU Bacău, ISU Bihor, ISU Bistriţa-Năsăud, ISU Botoşani, ISU Călăraşi, ISU Caraş-Severin, ISU Cluj, ISU Covasna şi ISU Dâmboviţa.
La evenimentul în cadrul căruia au fost recepţionate şi prezentate primele 12 autospeciale şi în cadrul căruia a fost făcută şi o demonstraţie privind modul în care se poate lucra folosind echipamentele, a luat parte şi ministru Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. 
„E vorba nu numai de aparatură, de logistică, ci şi de o tehnologie nouă care va fi pusă la dispoziţia salvatorilor noştri. Această tehnologie şi aceste instalaţii vor facilita intervenţiile în caz de incendii, vor salva vieţi. Este încă un pas dintr-un program mai larg pe care MAI îl desfăşoară de mai mulţi ani pentru echiparea pompierilor noştri salvatori şi în general a tuturor celor care intervin în situaţii de urgenţă. (...) Aş sublinia determinarea şi perseverenţa celor care au desfăşurat aceste programe, cu proceduri deloc simple, în parteneriat cu ministere care susşin absorbţia de fonduri europene şi cu alte instituţii. Doresc că îi felicit pe cei care au dus la capăt acest programe, domnul Arafat şi echipa dumnealui, felicit pe cei care deja se pregătesc că opereze aceste aparate şi s-au antrenat pentru acest lucru. Am spus-o şi în momente de tensiune, şi în momente de acţiune propriu-zisă, recent., în situaţii delicate, de dezastru, realmente acestor oameni sunt eroi pentru că îşi pun viaţa în pericol, pentru că o fac fără să ezite, pentru că stăpânesc meseria la perfecţiune, pentru că se pregătesc în continuare, pentru că sunt cei mai buni dintre cei buni şi când spun asta mă duc cu gândul dincolo de hotarele patriei, recunoaşterea lor internaţională este certă şi demonstrată. (...) Sunt decoraţi, premiaţi, lăudaţi, sunt apreciaţi şi, îndrăznesc să spun că sunt şi iubiţi  de cetăţenii noştri şi de cetăţenii altor state ceea ce nu este puţin lucru”, a afirmat Cătălin Predoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.