Ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a care participă la admiterea la liceu a fost publicată miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ierarhia la nivel judeţean/al Municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a care participă la admiterea în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2024-2025 a fost publicată”, anunţă Ministerul Educaţiei, care precizează că ierarhia are un caracter orientativ şi este distinctă de repartizarea computerizată.
Aceasta poate fi consultată prin accesarea linkului  admitere.edu.ro.
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la probele din cadrul Evaluării Naţionale.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Pentru repartizarea computerizată, în cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia sunt ierarhizaţi prin aplicarea, în ordine, a următoarelor criterii:
- media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;
- nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;
-  nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;
-  nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.
În procesul de admitere computerizată, conform prevederilor metodologiei, la medii egale, fără posibilitatea de departajare după aplicarea tuturor criteriilor, a doi sau mai mulţi candidaţi care optează pentru aceeaşi specializare şi unitate de învăţământ (acelaşi cod) sunt admişi toţi candidaţii aflaţi la egalitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.