Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că judeţele cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală sunt Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov, Timiş, iar la polul opus, cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt judeţele Neamţ, Bacău, Giurgiu, Botoşani şi Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproape 34 la sută din populaţia rezidentă şi de 40 la sută la populaţia peste 16 ani. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Ne-am uitat şi am reevaluat rata de acoperire vaccinală la nivel naţional. Aş vrea să fac o precizare: populaţia la care facem referire este populaţia rezidentă, aşa cum ea este raportată de către Institutul Naţional de Statistică, aşa încât datele la zi pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8 la sută din populaţia rezidentă şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru cel puţin parţial explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a prezentat şi rata de acoperire vaccinală pentru celelalte judeţe aflate în top. 
 
"Pentru judeţul Cluj avem o rată de acoperire vaccinală de 30,2 la sută şi, la fel, dacă ne uităm la populaţia eligibilă mai mare de 16 ani inclusiv avem o rată de acoperire vaccinală de 35,7 la sută. Atenţie, vorbim de judeţ şi nu de municipiul Cluj-Napoca. În municipiul Cluj-Napoca rata de acoperire vaccinare este de 40% în momentul de faţă. Pentru judeţul Sibiu avem o rată de acoperire vaccinală pentru populaţia rezidentă de 23,7 la sută, pentru populaţia eligibilă mai mare de 16 ani - 28,9 la sută. Pentru Braşov - 23,65% rată de acoperire vaccinală a populaţiei rezidente, dacă ne uităm la populaţie eligibilă peste 16 ani - 28,8 la sută, Timiş - 23,41 rată de acoperire vaccinală, pentru populaţia eligibilă - 27,8 la sută şi Constanţa 22,6 la sută rată de acoperire vaccinală, pentru populaţia eligibilă 27,38%”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare. 
 
Întrebat care sunt judeţele codaşe în ceea ce priveşte rata de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a afirmat: "Nu aş vrea să spun neapărat judeţe codaşe. Sunt judeţe în care foarte probabil că numărul persoanelor care au trecut prin boală este foarte mare, vă dau exemplul Suceava, probabil procentul celor care au făcut infecţia cu Sars-Cov-2 este foarte mare. Nu am date exacte din judeţul respectiv în ceea ce priveşte seroprevalenţa însă este unul din motivele pentru care oamenii amână decizia de vaccinare, faptul că au trecut prin infecţie”.
 
Gheorghiţă a prezentat şi situaţia ultimelor judeţe în privinţa ratei de acoperire vaccinală. 
 
"Suceava - rata de acoperire vaccinală este de circa 10,47 la sută, iar din populaţia eligibilă circa 13 la sută. Botoşani - 11 la sută, populaţie eligibilă 13,4 la sută, Giurgiu 11, 38 la sută, populaţie eligibilă 13,51 la sută, Bacău - 11,48 la sută, populaţie eligibilă 14,11 la sută şi Neamţ – 11,9 la sută, iar procentul din populaţia eligibilă 14,45 la sută”, a transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.