Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au desfăşurat, în primele patru luni ale anului, aproape 11.000 de inspecţii în domeniile controlului poluării, biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate. Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul amenzilor este cu 20% mai mare, iar numărul sesizărilor penale cu 130% mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Bilanţul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), după primele patru luni ale acestui an arată un număr total al inspecţiilor de 10.820, similar cu perioada ianuarie - aprilie 2021. Peste 10.078 din totalul controalelor au fost neplanificate şi au vizat modul de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare, rezolvarea unor reclamaţii, investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, verificarea modului de realizare a obligaţiilor stabilite la încetarea activităţii, identificarea de obiective noi sau acţiuni comune cu alte autorităţi”, a transmis, luni, Garda de Mediu, într-un comunicat de presă.  

Potrivit datelor centralizate la nivelul instituţiei, numărul amenzilor aplicate în aceeaşi perioadă a ajuns la 1.806, fiind cu 22% mai mare decât cel înregistrat în 2021, când a fost de 1.477 de amenzi.  

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Cuantumul sancţiunilor a fost, de asemenea, cu 21% mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, ajungând la o valoare totală de 35.611.375 de lei, faţă de 29.316.825 de lei, în 2021. 

”La capitolul sesizări penale se înregistrează cea mai mare diferenţă, numărul acestor acte fiind cu 131% mai mare decât cel de anul trecut, din acelaşi interval. Astfel, în acest an au fost întocmite 74 de sesizări penale pentru infracţiuni precum: transfer ilegal de deşeuri, braconaj, continuarea activităţii după dispoziţia GNM de încetare a activităţii, nerespectarea măsurilor impuse de desfiinţare a lucrărilor de construcţii pentru care nu s-au obţinut acte de reglementare sau comercializarea şi deţinerea de specii din faună interzise”, a mai transmis instituţia.  

Potrivit sursei citate, în toate aceste acţiuni au fost angrenaţi, în medie, 420 de comisari din cadrul Comisariatelor General, Judeţene şi Municipiului Bucureşti. 

Cea mai mare parte din sancţiuni şi, respectiv, din sesizările penale a fost înregistrată în lunile martie şi aprilie 2022. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.