Locuri de joacă rupte, cu scânduri putrezite şi vopsea scorojită, alimente nerecomandate copiilor, cu prea multe grăsimi şi zahăr, au fost depistate de către reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) la mai multe grădiniţe din Galaţi şi Tecuci. S-au aplicat şapte avertismente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii CJPC Galaţi, au fost verificate şapte grădiniţe din municipiile Galaţi şi Tecuci, fiind descoperite mai multe nereguli.

Astfel, reprezentanţii unei grădiniţe din Tecuci nu au putut prezenta autorizaţia sanitară de funcţionare şi nici pe cea pentru protecţia PSI, susţinând că dosarele au fost depuse în vederea înregistrării pentru eliberareaacestora.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

La o altă grădiniţă din acelaşi municipiu s-a descoprit că aceasta nu deţine autorizaţie sanitară de funcţionare.

S-a mai constatat că toate grădiniţele verificate îndeplineau condiţiile privind spaţiile de cazare, dar s-au găsit abateri în ceea ce priveşte starea dotărilor exterioare în vederea asigurării securităţii copiilor.

Astfel, la trei grădiniţe s-a constatat că în locurile de joacă pentru copii, din curte, existau echipamente de agrement care puteau pune în pericol securitatea copiilor, fiind vorba despre: tobogan cu crăpături sau cu zone rupte, balansoar şi leagăn cu scândură putredă sau cu exfolieri ale vopselei.

Comisarii au mai constatat că în două grădiniţe copiii primeau ca desert produse care se înscriu la categoria produselor nerecomandate copiilor de vârstă preşcolară, în sensul că depăşeau limita admisă de zaharuri şi de grăsimi. 

În ceea ce priveşte dotarea blocului alimentar, la o grădiniţă s-a constatat starea necorespunzătoare a unor echipamente şi obiecte.

Astfel, în bucătărie şi în spaţiile anexe existau corpuri de mobilier, cu rol în depozitare şi păstrarea veselei şi alimentelor, cu melamină deteriorată, suprafeţe utile cu vopsea scorojită, dar şi uşi nefuncţionale. În spaţiul oficiului nu existau rastele pentru veselă folosită, în condiţiile în care vesela se depozitează în coşuri de plastic.

În plus, nicio grădiniţă din cele şapte verificate nu a informat părinţii despre componentele din alimentele servite copiilor care provoacă alergii sau intoleranţă.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate şapte avertismente şi s-a dispus măsură de oprire temporară a utilizării echipamentelor de joacă defecte şi a mobilierului cu probleme.

De asemenea, s-a oprit distribuirea către copii a alimentelor nepotrivite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.