Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a semnat, marţi, un acord de cooperare cu Ministerul de Interne al landului Bavaria. Acordul prevede schimbul de informaţii cu privire la cele mai bune practici în gestionarea situaţiilor limită, pregătirea şi sistemele de avertizare timpurie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, la München, secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne al Bavariei, Sandro Kirchner, şi secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat, au semnat un acord de cooperare cu scopul de a consolida cooperarea transfrontalieră şi de a aprofunda schimbul reciproc de experienţă şi sprijinul tehnic între DSU din cadrul MAI şi Ministerul de Interne al landului Bavaria”, a transmis, marţi, DSU, într-un comunicat de rpesă.

Potrivit documentului citat, în cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au subliniat importanţa unei cooperări sporite în răspunsul la dezastre.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Şeful DSU, dr. Raed Arafat a evidenţiat faptul că numărul şi intensitatea dezastrelor naturale sunt în creştere şi că acestea nu se opresc la graniţele naţionale: ”Este important ca, pe lângă creşterea schimbului de informaţii şi experienţe, să facilităm şi coordonarea în cazul unor dezastre în viitor. În acest scop, contactele la nivel de specialişti ar trebui intensificate atât în timpul operaţiunilor, cât şi prin întâlniri regulate de lucru”.

Acordul prevede schimbul de informaţii cu privire la cele mai bune practici în gestionarea situaţiilor limită, pregătirea şi sistemele de avertizare timpurie.

De asemenea, este prevăzut un schimb intensificat de experienţă în cadrul exerciţiilor şi operaţiunilor specifice.

”Aceasta include măsuri de evaluare a riscurilor şi de consolidare a rezilienţei populaţiei”, a explicat Kirchner.

În plus, secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne al landului Bavaria a menţionat: ”Pe viitor, ne-am dori să oferim şi să folosim în mod special oportunitatea de a participa la exerciţii şi ateliere comune. Sunt sigur că putem învăţa multe din cunoştinţele şi experienţele reciproce”.

Acest acord marchează un pas important în întărirea cooperării dintre România şi Bavaria, contribuind astfel la o mai bună pregătire şi reacţie în caz de dezastre în ambele regiuni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.