Două firme din Bârlad şi doi angajaţi ai acestora au fost amendaţi, cu peste 15.000 de lei, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui după ce 25 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară în urma consumului de prăjituri infestate cu salmonella şi paraziţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

DSP Vaslui a amendat cu 8.000 de lei o cofetărie din Bârlad şi cu 1.600 de lei un angajat al acesteia pentru neregulile constatate în timpul controalelor desfăşurate după ce zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară în urma consumului de prăjituri contaminate.

Sancţiunile au fost aplicate după ce, în urma analizei în laboratorul de specialitate a celor 15 probe de sanitaţie prelevate, s-a constat prezenţa parazitului enterobacteriaceae în nouă cazuri.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

De asemenea, din cele zece coproculturi, trei au ieşit pozitive la salmonella, grupa D.

”Ca şi neconformităţi constatate, s-au descoperit deficienţe de circuit, în senul că nu există vestiar şi toaletă pentru personalul cofetăriei, iar condiţiile de depozitare sunt necorespunzătoare în sensul că produsele finite sunt păstrate alături de materia primă. De asemenea, inspectorii au depistat faptul că nu se realizează o dezinfecţie corespunzătoare în sensul că personalul nu cunoaşte modul de utilizare a produselor biocide. Totodată, administratorul firmei nu a putut face dovada instruirii personalului cu privire la însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă”, a declarat, luni, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Autorităţile sanitare au sancţionat cu 5.000 de lei şi un laborator de preparare a prăjiturilor, tot din municipiul Bârlad, şi cu 800 de lei un salariat al întreprinderii individuale respective.
”În cel de-al doilea focar, inspectorii au constatat în vestiarul personalului că hainele de stradă sunt păstrate alături de echipamentul de protecţie. De asemenea, la toaleta personalului nu există săpun lichid şi antiseptic pentru dezinfecţia mâinilor, iar în unitate nu se realizează o dezinfecţie corespunzătoare în sensul că personalul nu cunoaşte modul de utilizare a produselor biocide. Nu în cele din urmă, s-a constatat că angajaţii unităţii nu au efectuat cursuri pentru însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă”, a mai precizat directorul Mihaela Vlada.

În cazul laboratorului de preparare a prăjiturilor, din cele 12 teste de sanitaţie recoltate, trei au ieşit pozitive la enterobacteriaceae.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.