Două echipe de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău au fost premiate la Concursul şcolar naţional FIRST LEGO League Challenge. Una dintre echipe a realizat un robot din piese Lego şi cealaltă a făcut un proiect în urma căruia într-o comună ar putea fi construit un spaţiu dedicat activităţilor sortive care să producă energie verde pentru telefoane sau maşini electrice.
Cele două echipe sunt formate din 19 elevi, iar miercuri aceştia au mers să prezinte proiectele la Consiliul Judeţean Buzău.
"Elevii Şcolii Gimnaziale numărul 11 au participat la Concursul Naţional de Robotică Electronică organizat de Universitatea Politehnica Bucureşti. Participarea lor din acest an bineînţeles că a adus rezultate excepţionale pentru ambele echipe. Deci Şcoala Gimnazială numărul 11 a avut două echipaje, am trecut de etapa regională de la Iaşi, au fost calificate pentru etapa naţională de la Bucureşti, iar la Bucureşti echipa juniorilor a câştigat premiul întâi pentru proiectul de inovare, iar elevii clasei a VIII-a, echipa seniorilor le spunem noi, au câştigat premiul întâi pentru proiectarea robotului şi premiul al treilea la etapa naţională pentru performanţa robotului. Robotul a avut de efectuat mai multe misiuni, fiecare misiune a avut un anumit număr de puncte, iar elevii noştri au reuşit să obţină 455 de puncte. Suntem mândri de ei şi încercăm să sprijinim cum reuşim. Le mulţumesc părinţilor în primul rând pentru că toate aceste performanţe ale unui robot nu pot fi obţinute dacă nu se investeşte în acel robot", a spus Tincuţa Iftime, directorul Şcolii Gimnaziale nr 11 Buzău.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În cadrul cercetării, elevii de gimnaziu au stabilit că buzoienii fac insuficient sport, fiind preocupaţi cu alte activităţi şi nefiind atraşi de spaţiile existente. Astfel, a fost întocmit un proiect de amenajare a unui spaţiu dotat cu aparate inteligente care ar putea transforma energia consumată de oameni pentru a face sport în energie electrică verde cu care să fie recompensaţi tocmai cei care desfăşoară activităţile fizice. În acest fel, ei ar putea să îşi încarce telefoanele sau chiar maşinile electrice cu procente egale cu numărul de minute petrecute pe banda de alergat sau la alte aparate din cadrul complexului.
"Eu mă bucur tare mult că suntem astăzi aici împreună cu voi. Şi vreau să ştiţi că noi ca şi instituţie şi nouă în general oamenilor ne-aţi făcut o frumoasă surpriză. Să ne întâlnim aici trecutul, şi aici mă refer strict la mine, prezentul şi viitorul. Uitându-mă la voi care reprezentanţi viitorul, chiar o să avem un viitor şi nu doar noi, în judeţul Buzău, ci ca şi dezvoltare a omului de mâine, ca să spun aşa. Raportat la ce s-a întâmplat în lume, eu vă mulţumesc mult pentru ce aţi realizat. Pentru aplecarea care o aveţi pentru viitor, pentru ştiinţă, pentru tehnică şi nu în ultimul rând, ce ar trebui să ne fie nouă mai drag oamenilor, să trăim într-un mediu curat, să facem mişcare, să ne dezvoltăm armonios ca să putem să evoluăm în societate şi implicit societatea odată cu noi. Vreau să mulţumesc cadrelor didactice, vreau să mulţumesc părinţilor voştri şi eu cred că, dacă tot se vorbeşte aşa în ultima vreme despre dezvoltare durabilă, despre exemple de bună practică voi chiar sunteţi un exemplu de bună practică, de bun samaritean dacă pot să spun aşa şi acolo unde se vrea se şi poate, iar eu o să fac tot ceea ce pot ca să vă promovez Este firesc să fie aşa şi îmi doresc din tot sufletul ca şi alţi copii şi, de ce nu, şi oameni maturi ca şi mine să vă urmeze exemplul", a spus preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.
O altă echipă formată din 7 elevi din anul terminal de gimnaziu a realizat după mai mulţi ani de încercări un robot din piese Lego care este capabil să realizeze în mod automat mai multe sarcini. Combinând elemente de programare cu elemente de mecanică, robotul creat de elevii de la Şcoala Gimnazială nr 11 din Buzău a reuşit să îşi adjudece primul loc pentru construcţia sa şi locul al III-lea pentru performanţa acestuia.
În urma prezentării de către elevi a celor două proiecte premiate la nivel naţional, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a decis să introducă pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a lunii mai un proiect de hotărâre prin care cei 19 elevi şi îndrumătorii lor să fie premiaţi cu bani. Dacă proiectul va întruni majoritatea voturilor aleşilor judeţeni, toţi cei implicaţi în proiect vor primi câte 500 de lei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.