Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă, întrebat fiind din ce zonă socială primeşte mesajele conform cărora România nu ar trebui să sprijine Ucraina în contextul războiului declanşat de Federaţia Rusă în ţara vecină, că aceste mesaje "vin dintr-o zonă mai degrabă infectată politic". Dîncu apreciază că decizia României de a susţine Ucraina arată că, "de data asta, România a nimerit sensul bun al istoriei, a nimerit raţionamentul bun".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"Da, este vorba de mesaje... poate nu am precizat bine: zeci de mesaje pe zi, nu este vorba de mesaje contabilizate, să spunem, la o perioadă mai lungă de timp. Este ceea ce am numit - gândindu-mă mai bine la asta, am încercat să-i dau o formă conceptuală aşa - iluzia neutralismului. O formă, până la urmă, de a te minţi pe tine şi de a încerca să maschezi, cumva, indiferenţa şi chiar intoleranţa. Pentru că toate vin dintr-o zonă mai degrabă infectată politic, din zona unora care în acest moment au preluat oarecum varianta rusă după care noi trebuie să ne vedem de temele noastre, după care Guvernul şi cei care conduc România sunt trădători de multă vreme, că ar trebui să fim mai duri cu minorităţile, că dăm prea multe drepturi, că nu cerem celorlalţi. Adică este ceea ce, până la urmă, s-a observat în ultima vreme o parte din societatea noastră – ce-i drept, că este mică, m-am uitat într-un sondaj nepublicat, ieri, printre cei care spuneau că nu ar trebui să sprijinim Ucraina erau, parcă, 17%. Sigur că este o cincime din populaţie aproape, nu este nesemnificativ acest procent, acest procent poate să crească, la un moment dat, însă este acel segment din populaţie care nu înţelege mersul istoriei, nu înţelege că astăzi – şi este un proverb, eu am discutat despre acesta chiar cu autorităţile ucrainene de multe ori (...) şi le-am spus noi avem un proverb: când vecinului îi arde casa nu te cerţi cu el, aştept să stingeţi incendiul şi după acea discut”, a afirmat Vasile Dîncu, vineri seară, la Digi 24, întrebat din ce zonă politică, socială primeşte mesajele conform cărora România ar trebui să nu sprijine Ucraina. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El consideră că sunt partide care încearcă să folosească drama ucrainenilor pentru a câştiga capital electoral, tocmai în rândul celor care consideră că România nu ar trebui să sprijine Ucraina. 
 
Dîncu, sociolog de profesie, a spus că tendinţa în acest sens "a crescut peste tot”, dând exemplul scorului înregistrat de Marine Le Pen în Franţa, al cărei partid a ajuns la 41%, după ce anii trecuţi avea sub 30 de procente. 
 
"Eu cred că noi trebuie să mergem mai departe şi cred că de data asta România a nimerit sensul bun al istoriei, a nimerit raţionamentul bun. (...) Se schimbă lumea în acest moment şi sunt unii care nu au înţeles ce trebuie să facă în momentele în care se schimbă lumea şi în care trebuie să ai un anumit tip de comportament”, a mai afirmat ministrul Apărării Naţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.