Mai multe misiuni diplomatice şi organizaţii internaţionale din Bucureşti au semnat o declaraţie comună, prin care îşi exprimă sprijinul pentru Bucharest Pride 2023, ajuns la cea de-a 18-a ediţie. Potrivit semnatarilor, Bucharest Pride şi toate evenimentele Pride din România sunt ocazii importante de a susţine drepturile şi incluziunea LGBTIQ+. Ambasadele felicită organizatorii, voluntarii şi participanţii pentru munca şi eforturile lor în vederea egalităţii în drepturi. Realizăm că este nevoie de mai multe eforturi pentru ca persoanele LGBTIQ+ să se bucure de egalitate deplină în drepturi. Vom continua să lucrăm împreună cu autorităţile române şi cu societatea civilă pentru a ne asigura că toate persoanele sunt tratate cu demnitate şi respect, se arată în declaraţia comună.
”Noi, misiunile diplomatice şi organizaţiile internaţionale din Bucureşti semnatare ale acestei declaraţii, ne exprimăm sprijinul pentru Bucharest Pride 2023. Aceasta este cea de-a 18-a ediţie a acestui eveniment anual care sărbătoreşte diversitatea şi demnitatea comunităţii LGBTIQ+ din România. Bucharest Pride şi toate evenimentele Pride din România sunt ocazii importante de a susţine drepturile şi incluziunea LGBTIQ+. Felicităm organizatorii, voluntarii şi participanţii pentru munca şi eforturile lor în vederea egalităţii în drepturi. Ne reafirmăm angajamentul de a respecta, promova şi proteja principiile egalităţii, nediscriminării şi drepturilor omului pentru toate persoanele, indiferent de orientarea lor sexuală, identitatea de gen sau caracteristicile sexuale”, se arată în declaraţia comună, postată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.
Misiunile diplomatice mai transmit că ”susţin ferm comunitatea LGBTIQ+ din România în demersurile sale pentru egalitatea în drepturi, în conformitate cu legislaţia internaţională a drepturilor omului şi principiul drepturilor universale ale omului”.
”Curtea Europeană a Drepturilor Omului a formulat un cadru clar pentru protejarea drepturilor persoanelor LGBTIQ+. Curtea a stabilit obligativitatea asigurării egalităţii în cadrul legislaţiei naţionale, cum ar fi instituirea unor mecanisme eficiente de răspuns la infracţiunile motivate de ură, protecţia juridică pentru familiile de acelaşi sex şi o procedură legală transparentă şi accesibilă de recunoaştere a genului pentru persoanele transgender. În acest context, încurajăm autorităţile române să abordeze orice lacune legislative actuale cu scopul respectării depline a drepturilor LGBTIQ+”, se arată în declaraţia comună.
În declaraţie se mai afirmă că ”egalitatea, diversitatea, nediscriminarea şi respectul pentru drepturile universale ale omului fac parte din valorile noastre fundamentale şi trebuie să acţionăm pentru a apăra aceste valori, atât în ţările noastre, cât şi la nivel global”.
”Realizăm că este nevoie de mai multe eforturi pentru ca persoanele LGBTIQ+ să se bucure de egalitate deplină în drepturi. Vom continua să lucrăm împreună cu autorităţile române şi cu societatea civilă pentru a ne asigura că toate persoanele sunt tratate cu demnitate şi respect”, spun ambasadele.
Misiunile diplomatice şi organizaţii internaţionale din Bucureşti semnatare ale declaraţiei comune sunt: Argentina; Austria; Belgia; Canada; Cehia; Cipru; Chile; Croaţia; Danemarca; Elveţia; Estonia; Finlanda; Franţa; Germania; Grecia; Irlanda; Israel; Italia; Lituania; Mexic; Norvegia; Olanda; Portugalia; Regatul Unit al Marii Britanii; Slovenia; Spania; Statele Unite ale Americii; Suedia; Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), România; Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (IOM), România; Reprezentanţa Comisiei Europene în România.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.