Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, afirmă că unul dintre subiectele care îi preocupă pe medici îl reprezintă limita dintre greşeala profesională şi culpa penală, el spunând că acesta este unul dintre motivele pentru care unii medici nu îşi asumă anumite proceduri şi trimit pacienţii către alte spitale, existând cazuri în care ”pacientul se pierde pe drum”. În acest context, Coriu este de părere că este nevoie de o reglementare clară a culpei penale în cazul actului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Care este limita dintre culpa profesională, greşeala profesională şi culpa penală? Unde începe culpa penală? Aici trebuie să fie foarte bine reglementat prin lege, pentru că ăsta este motivul pentru care avem ceea ce se numeşte medicină defensivă. Mulţi colegi nu se vor băga. Dau un exemplu banal: traheostomie. Acest lucru poate să-l facă, într-o urgenţă, orice medic. Dar într-un spital ăla spune: nu am această competenţă, de ce să o fac? Deci hai să facă spitalul următor: se transferă. Se transferă, se transferă, se transferă şi pacientul se pierde pe drum. Medicina defensivă se întâmplă în fiecare zi. În fiecare zi se întâmplă medicină defensivă, neasumare, pentru că e cel mai uşor lucru să spui: nu este de mine, este de Bucureşti, este de spitalul x. Şi atunci vor trimite toate cazurile complicate în spitalul x, nu dau exemple, asta o vedem în fiecare zi, o trăim în fiecare zi”, a afirmat Daniel Coriu, luni seară, la Medika Tv. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Preşedintele Colegiului Medicilor a subliniat că acest aspect îi preocupă pe mulţi dintre medici.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.