Reprezentanţii unei companii au încercat debarcarea echipajului unei nave aflate în portul Constanţa Sud Agigea, a anunţat liderul sindicatului Liber al Navigatorilor şi inspectorul ITF România, Adrian Mihălcioiu. El a precizat că la bord se mai află comandantul şi şeful mecanic, iar aceştia sunt neplătiţi de trei luni şi au de încasat peste 35.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Vineri spre sâmbătă reprezentanţi ai unei companii au încercat debarcarea echipajului de la nava Continental aflată în dana 137 a portului Agigea.Conflictul a încetat abia sâmbăta dimineaţa în jurul orei 3.30. Au fost încălcate cele mai elementare drepturi şi nerespectate ordinele comandantului navei. Acesta, printr-un document înaintat Poliţiei de Frontieră şi Căpităniei Agigea, a afirmat că s-a pus nava în pericol prin oprirea generatorului de curent şi imposibilitatea folosirii mijloacelor de siguranţă de la bord. Generatorul a fost repus în funcţiune după câteva minute. Poliţişti de frontieră, ofiţer de Căpitanie, inspector ITF, au fost prezenţi la faţa locului. S-a apelat 112 de asemenea. La bord se mai află şi soţia comandantului cu doi copii minori. Toţi au trecut prin traume psihice vineri noaptea”, a declarat Adrian Mihălcioiu.

El a precizat că echipajul este format din comandant şi şeful mecanic, iar aceştia sunt neplătiţi de trei luni.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Echipajul format din comandant şi şef mecanic (amândoi de origine ucraineană) al navei Continental sub pavilion olandez, au intrat într-o formă de protest faţă de neplata salariilor de trei luni de zile, suma depăşind 35.000 de euro. Operatorul din România probabil aflat în criză financiară nu a dorit să efectueze plăţile către aceşti doi marinari.

Din informaţiile primite de la reprezentanţii companiei, în aceeaşi situatie se află mai mulţi marinari. Comandantul navei a decis începând cu această oră să întrerupă orice activitate comercială, menţinând doar siguranţa navei şi a facilitării portuare corespunzătoare până la finalizarea situaţiei.

”Au fost contactaţi avocaţi specializaţi pentru a demara acţiunile în instanţă în cazul în care nici săptămâna viitoare nu se va rezolva acest conflict”, a precizat Adrian Mihălcioiu.

El a explicat că în cazul în care marinarii sunt debarcaţi ei nu îşi vor mai primi salariile restante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.