Comisia Europeană aprobă o nouă specialitate tradiţională garantată românească: „Sardeluţă marinată”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

„Sardeluţa marinată” se obţine prin marinarea şprotului - se pot obţine astfel trei feluri diferite, în funcţie de ingredientele utilizate la marinat - şi apoi umplerea acestuia cu umplutura dorită. Prin adăugarea unui sos pe bază de vin, a uleiului de floarea-soarelui sau a uleiului de floarea-soarelui cu ardei iute peste şprotul marinat şi aromatizarea acestuia cu diferite ingrediente, produsul dobândeşte gusturi distincte, cu calităţi organoleptice specifice.

În mod tradiţional se utilizează următoarele ingrediente pentru marinarea peştelui: sare fără iod, oţet de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea-soarelui, boia dulce, ardei iute, boabe de piper negru, frunze de dafin, piper întreg şi seminţe de coriandru.

Denumirea produsului indică specificitatea materiei prime – şprotul cu cap şi eviscerat – şi metoda de preparare (marinarea).

Această nouă denumire se va adăuga pe lista celor 3 617 produse deja protejate disponibile în baza de date eAmbrosia.

Specialitatea tradiţională garantată (STG) evidenţiază aspectele tradiţionale, cum ar fi modul în care fabricat produsul sau compoziţia sa, fără a-l lega de o anumită zonă geografică. Denumirea unui produs înregistrat ca STG îl protejează împotriva falsificării şi utilizării abuzive.




viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.