City-managerul municipiului Constanţa, Felicia Ovanesian, a anunţat, marţi, că nu există autorizaţie de construire pentru podul Palatului Arhiepiscopal, distrus în incendiul de sâmbătă seara, precizând că supraetajarea neautorizată a fost făcută în 2007, iar în prezent nu mai pot fi date sancţiuni, fapta fiind prescrisă.
Felicia Ovanesian a declarat, într-o conferinţă de presă, că pentru Palatul Arhiepiscopal în evidenţele Primăriei Constanţa nu mai există vreo autorizaţie emisă din anul 2000.
“Din verificările efectuate până la acest moment, nu există autorizaţie de construire sau nu a existat pentru podul clădirii de pe Arhiepiscopiei numărul 23. Din informaţiile obţinute în cursul zilei de ieri, pe care le puteţi eventual verifica pe Google, supraetajarea neautorizată a fost edificată în anul 2007 sau în jurul anului 2007. La nivelul municipiului Constanţa, în evidenţele Primăriei, pentru locaţia Arhiepiscopiei 23 nu mai există vreo autorizaţie emisă pentru construire din anul 2000”, a declarat Felicia Ovanesian.
El a precizat că ultima autorizaţie emisă, cea din 2000, a avut ca obiect împrejmuirea clădirii Palatului Arhiepiscopal.
City-managerul a adăugat că nu mai poate fi dată nicio sancţiune în acest caz, fapta fiind prescrisă.
“Nu a existat niciodată nicio sancţiune. Dacă este real că lucrările neautorizate au fost realizate în anul 2007, nici măcar nu mai pot fi sancţionaţi. Este prescris dreptul de a aplica o sancţiune pentru lucrările edificate în anul 2007. (…) Nu mai pot aplica acum nicio sancţiune dacă este real că lucrările sunt edificate în 2007. Puteau fi constatate în trei ani”, a mai declarat Felicia Ovanesian.
Ea a precizat că nu i se pare etic să dea bani pentru ceva ce nu a fost autorizat.
“Vi se pare etic să dau bani să se refacă ceva ce nu a fost niciodată autorizat? Dar vorbesc din perspectiva Feliciei Ovanesian, nu a autorităţii locale, nu a administraţiei locale. Nu mi se pare etic să dau bani să refac ceva ce nu a fost niciodată autorizat. Dovadă ce se întâmplă cu lucrările neautorizate”, a afirmat Felicia Ovanesian.
Un puternic incendiu a distrus, sâmbătă seara, podul Palatului Arhiepiscopal, peste 70 de pompieri intervenind pentru stingerea flăcărilor.
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, declarase, luni, că acel pod a fost construit în 1923.
“A ars practic podul Palatului Arhiepiscopal, construit în 1923, şi datorită lemnăriei care era foarte uscată, mare parte din ea s-a autoaprins. Confirmăm şi noi ceea ce pompierii au spus, şi anume sursa incendiului a fost o sursă de foc uitată, o lumânare sau o candelă, undeva într-o chilie. Suntem în proces de evaluare şi mâine ne vom întâlni cu asiguratorul. Nu avem trasă o linie la pagube la momentul ăsta, dar pagubele sunt însemnate atât din punct de vedere material şi ne bucurăm că nu avem pagube umane în sensul că nu am avut victime. Asta este partea bună a poveştii”, afirma purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
El explica atunci faptul că în podul clădirii erau nişte spaţii tehnice în care călugării stăteau.
“Nu erau practic chilii, erau nişte spaţii pe care noi le amenajasem acolo pentru diverse nevoi ca nişte spaţii tehnice şi stăteau şi călugării care se mai rugau. Din fericire, tavanul acelor chilii sau, daca vreţi, podişul podului a fost bine făcut la vremea respectivă, incendiul a rămas numai la nivelul podului, dar chiliile de jos sunt afectate de apă pentru că cantitatea de apă care s-a folosit la stingerea incendiului a afectat pereţii clădirii”, explica Eugen Tănăsescu.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.