Cinci produse inovative, care folosesc coji de sfeclă şi de ceapă roşie şi pieliţa strugurilor roşii pentru a da culoare şi aromă alimentelor, înlocuind astfel aditivii de sinteză, realizate de cadre didactice şi doctoranzi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi au fost premiate la un salon de inventică organizat la Cluj-Napoca.
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi a participat la Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2022 de la Cluj-Napoca, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prezentând cinci produse inovative care sunt în stadiul de brevetare, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de universitatea din Galaţi.
”Ideea a pornit de la susţinerea economiei circulare, prin valorificarea subproduselor agroalimentare (coji de sfeclă roşie, pieliţa strugurilor roşii, cojile de ceapă roşie), surse importante de coloraţi, compuşi de aromă, antioxidanţi naturali, care pot substitui aditivii de sinteză şi contribuie la obţinerea unor produse alimentare naturale, sănătoase”, menţionează sursa citată.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Astfel, au fost prezentate produsele: Alviţa cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, Bezele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, Biscuiţi aglutenici cu adaos de pudră din pieliţa strugurilor roşii (Băbească neagră), Bere suplimentată cu pudră din pieliţa strugurilor roşii (Băbească neagră) şi Sos de iaurt cu adaos de extract microîncapsulat din cojile de ceapă roşie.
Potrivit sursei citate, prin adaosul acestor ingrediente naturale, produsele obţinute au fost îmbogăţite în compuşi cu valoare biologică ridicată, naturali, care aduc numeroase beneficii organismului şi îmbunătăţesc semnificativ caracteristicile senzoriale, contribuind la creşterea atractivităţii şi încrederii consumatorilor în produsele alimentare.
Reprezentanţii universităţii din Galaţi afirmă că produsele au fost degustate de participanţii şi vizitatorii salonului, fiind foarte apreciate. Astfel, produsele au fost premiate cu 4 Medalii de Aur acordate de Salonul Proinvent, 3 Medalii de Argint acordate de Universitatea Tehnică a Moldovei, Medalie Proinvent acordată de Salonul Proinvent, Medalie acordată de OSIM Republica Moldova, Premiul special “Andrei Ripianu” acordat de Salonul Proinvent, Premiul special acordat de Universitatea Politehnică Timişoara şi alte diplome de excelenţă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.