Cartel Alfa a transmis, joi, că 2.500 de salariaţi de la TMK-Artrom Reşiţa şi Slatina - unul dintre cei mai mari producători industriali de ţevi din România şi din Europa - nu îşi pot primi salariile din cauza blocării conturilor în contextul sancţiunilor impuse Rusiei. Sindicaliştii susţin că firma nu mai are acţionariat rusesc şi cer soluţii de la autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Astăzi, în cadrul Comisiei de dialog de la nivelul Ministerului Muncii, reprezentantul Cartel ALFA a cerut soluţii urgente pentru deblocarea activităţii de la nivelul companiei TMK-Artrom Reşiţa şi Slatina, unul dintre cei mai mari producători industriali de ţevi din România şi din Europa. 2500 de salariaţi nu îşi pot primi salariile pentru munca lor din cauza blocării conturilor în contextul sancţiunilor destinate Rusiei şi oligarhilor ruşi”, a transmis, joi, Cartel ALFA.  

Sindicaliştii au argumentat că nu se pune problema şomajului tehnic, deoarece compania nu mai are acţionariat rusesc.  

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Proprietarul Artrom nu mai este Dimitry Pumpyansky şi nici alţi cetăţeni ruşi, încă din data de 3 martie, când acesta a cesionat acţiunile unui grup de manageri ai TMK Steel (Cipru). În data de 10 martie 2022, când Dimitry Pumpyansky a fost nominalizat pe lista cu investitori ruşi împotriva cărora se îndreaptă măsurile adoptate de UE, transferul de proprietate era deja înregistrat la Registrul Comerţului din Cipru”, au mai transmis sindicaliştii.  

Potrivit acestora, compania are în conturi banii necesari pentru salarii şi pentru funcţionare, iar salariile oamenilor sunt rezultatul muncii lor, nu este nevoie să fie susţinute din bugetul statului. 
 
”Compania lucrează pentru piaţa europeană, americană şi pentru piaţa internă, nu face comerţ cu Rusia. Cartel ALFA face apel public către instituţiile abilitate, Comisia Europeană în România, Guvernul Românieii, Banca Nationala, Ambasatorul României la ONU, pentru a găsi soluţii pentru deblocarea activităţii companiei şi a tuturor companiilor aflate într-o astfel de situaţie. Nu contestăm sancţiunile impuse Rusiei şi oligarhilor săi, cerem însă ca procedurile să fie adaptate corespunzător astfel încât să nu blocheze salariile oamenilor, care nu au nicio vină şi nici activitatea companiilor care nu au afaceri sau activităţi comerciale cu Rusia”, au mai transmis sindicaliştii.  

Autorităţile din întreaga lume au impus sancţiuni Rusiei în con textul invaziei din UCraina. Măsurile vizează sute de persoane din Rusia, dar şi companii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.