Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că adopţia fetei de opt ani din Baia de Aramă luată, vineri, de poliţişti din locuinţa asistentului maternal a fost deschisă în 2013, o singură familie venind la o singură vizită, în timp ce asistentul maternal a depus un document scris că nu vrea să adopte copilul. Budăi anunţă că se vor face verificări în acest caz. "Imaginile pe care le-am văzut nu sunt cele pe care aş dori să le văd asupra unui copil. (...) Este un caz extrem de emoţional, extrem de solicitant şi nu am vrea să ne pronunţăm înaintea unei verificări rapide", mai spune ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Ştiu că această adopţie a acestui copil a fost deschisă în anul 2013, în cadrul adopţiei deschise au fost anunţate 120 de familii care aveau atestat de adoptare, una singură a venit la o singură vizită, nu s-au mai continuat vizitele. Ştiu că asistentul maternal a pus un document scris că nu vrea să adopte copilul şi de atunci au urmat procedurile legale, iar adopţia a fost declarată în justiţie...", a declarat Marius Budăi, la Antena 3.

Referitor la acţiunea de luare a fetiţei de la asistentul maternal, Budăi a spus: "Restul, asupra intervenţiei de azi, clar că imaginile pe care le-am văzut nu sunt cele pe care aş dori să le văd asupra unui copil. Dar probabil cei în cauză care au fost acolo, instituţiile statului trebuie să spună ce s-a întâmplat".

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Cu siguranţă Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului va face o verificare să vedem dacă au fost informaţi cei de la Protecţia Copilului, dacă erau acolo în momentul preluării, să avem toate elementele. Este un caz extrem de emoţional, extrem de solicitant şi nu am vrea să ne pronunţăm înaintea unei verificări rapide. (...) este viaţa unui copil, este îngrijorător, trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat", a afirmat el.

Poliţiştii din Mehedinţi au luat, vineri, dintr-o locuinţă din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, o fetiţă de 8 ani care a fost crescută de un asistent maternal, după ce ar fi fost adoptată de o fmilie din America, ce are şi cetăţenie română. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”. Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Poliţiştii din Mehedinţi au făcut, vineri, o percheziţie domiciliară la o familie din Baia de Aramă, pentru a lua o fetiţă de 8 ani.

Potrivit presei locale, fetiţa se numeşte Sorina şi a fost crescută de un asistent maternal de aproape şapte ani. Fetiţa ar fi fost înfiată de o familie din America, cu cetăţenie română, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova.

Acţinea de vineri a fost filmată de apropiaţii familiei care a crescut fetiţa, iar imaginile au fost postate pe Facebook, stârnind un val de recaţii negative.

Pe imagini se poate vedea cum fetiţa plânge, se ascunde în spatele femeii, se prinde de hainele acesteia şi strigă ”mami, nu vreau să plec”.

Sute de persoane au comentat, cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

"Poliţiştii I.P.J. Mehedinţi au fost delegaţi, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziţie într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Percheziţia a avut loc într-o locaţie unde se afla un minor care a fost dat spre adopţie prin hortărâre judecătorească definitivă", precizează Poliţia Română.

Conform sursei citate, toate activităţile de la faţa locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul poliţiştilor prezenţi în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoţional puternic.

"În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la faţa locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane. Aşadar, reiterăm faptul că principala misiune a poliţiştilor a fost asigurarea şi menţinerea unui climat de linişte în zonă, iar în interiorul locuinţei au intrat 3 poliţişti care au însoţit procurorul de caz şi reprezentaanţi ai DGASPC", mai precizează Poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.