Un brad din doze de vaccin consumate a fost realizat la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti, fiind sesizată Garda de Mediu. Coordonatorul centrului, dar şi firma care trebuia să preia deşeurile medicale au fost amendaţi cu 90.000 de lei.
UPDATE: Bradul a fost realizat din 19.000 de doze de vaccin Pfizer şi Moderna.
”Este un brad altfel, pro sănătate şi pro viaţă, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălţime de 3 m, o anvergură de 2.2 m şi este realizat din doze Pfizer şi Moderna. Cutiile de cadouri şi căsuţa sunt realizate din doze Johnson&Johnson. Meritul este al personalului din centru şi al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluţie de protecţie”, anunţa, în 5 decembrie, Comitetul de coordonare a vaccinării.
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum şi operatorul autorizat pentru transportul deşeurilor medicale, din acelaşi centru, au fost amendaţi cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM)”, a transmis, joi, Garda de Mediu.
Instituţia anunţă, de asemenea, că, în plus, compania de transport s-a ales şi cu o notificare către Agenţia pentru Protecţia Mediului, în vederea suspendării activităţii, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deşeurilor medicale, în vederea eliminării.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Am fost sesizaţi în privinţa existenţei unor construcţii din deşeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureştiului, iar echipa de control a GNM a găsit şi sancţionat mai multe abateri legate de folosirea şi transportul deşeurilor medicale de acolo. Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcţiile respective au fost desfiinţate şi ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.