Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Bosnia şi Herţegovina, unde până la sfârşitul săptămânii sunt în vigoare avertizări Cod roşu şi Cod portocaliu de caniculă şi ploi torenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, în Bosnia şi Herţegovina (BiH), autorităţile locale au emis un cod roşu de caniculă până la sfârşitul săptămânii curente, pentru zona Herţegovina, şi un cod portocaliu pentru restul teritoriului BiH, din cauza temperaturilor zilnice ridicate de peste 42 grade şi a ploilor torenţiale intempestive.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic local: https://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/index.php, https://rhmzrs.com/.  

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 şi +38733214022, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Sarajevo: +38761428354.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://www.mae.ro/ (Sfaturi, alerte de călătorie), https://sarajevo.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/index_en.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.