Drumul forestier din zona Valea Rea, care duce către Vârful Moldoveanu şi care a fost distrus în urma unei viituri, duminica trecută, a fost reparat temporar pentru ca turiştii ale căror bunuri au rămas pe munte să şi le poată recupera. Drumul va fi apoi din nou închis, pentru reparaţii capitale, în urma cărora va fi adus la starea iniţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Colegii noştri de la Ocolul Silvic Domneşti din cadrul Direcţiei Silvice Argeş au reuşit, printr-o o serie de lucrări de urgenţă, să remedieze temporar drumul forestier Valea Rea pentru a permite turiştilor să-şi recupereze bunurile rămase între porţiunile calamitate de viitura puternică din noaptea de sâmbătă spre duminică, care a afectat drumul forestier în mai multe locuri. După ce turiştii îşi vor recupera bunurile, drumul forestier Valea Rea va fi închis pentru a permite lucrările de refacere a acestuia, urmând să fie adus la starea iniţială”, anunţă, vineri, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Drumul forestier Valea Rea este administrat de Direcţia Silvică Argeş, însă fondul forestier în zonele unde drumul a fost afectat de viituri se află, preponderent, în proprietate privată.
 
Acest drum, care face accesul spre Stâna lui Burnei şi spre Vârful Moldoveanu, a fost rupt, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unei viituri puternice, 76 de persoane rămânând blocate pe munte. Oamenii au fost coborâţi, duminică seară, în urma unui efort comun al reprezentanţilor mai multor instituţii, însă cei care urcaseră pe munte cu autovehiculele nu le-au putut coborî, neexistând un alt drum de acces spre şi dinspre acea zonă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.