Aproximativ 300 de militari din România şi Ucraina participă, în această săptămână, la un exerciţiu pe Dunăre, în cadrul căruia vor fi efectuate manevre tactice, exerciţii de inspecţie şi control la ambarcaţiuni suspecte, exerciţii de remorcaj, precum şi antrenamente de punere în aplicare a procedurilor de acţiune pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Forţele Navale Române au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că organizează, în perioada 3-7 septembrie, exerciţiul bilateral româno-ucrainean "Riverine 2019”, pe fluviul Dunărea, în zona cuprinsă între Izmail (Ucraina) şi Tulcea, la care participă aproximativ 300 de marinari militari din Ucraina şi România.
 
Deschiderea exerciţiului va avea loc miercuri, la ora 10.00, pe faleza Dunării din municipiul Tulcea, în zona căpităniei portului, în prezenţa viceamiralului Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, şi a viceamiralului Ihor Voronchenko, şeful Statului Major al Forţelor Navale Ucrainene.
 
Exerciţiul "Riverine 2019” este condus de Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu” şi urmăreşte consolidarea cooperării transfrontaliere româno-ucrainene în domeniul naval, pe fluviul Dunărea.
 
"La activităţile de instruire planificate, două vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, două vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale şi un remorcher fluvial de la Divizionul 131 Nave Sprijin Logistic vor executa, împreună cu structurile navale fluviale ucrainene, precum şi cu navele pazei de coastă din Ucraina şi din România, manevre tactice, exerciţii de inspecţie şi control la ambarcaţiuni suspecte, exerciţii de remorcaj, precum şi antrenamente de punere în aplicare a procedurilor de acţiune pentru intervenţii în situaţii de urgenţă", se arată în comunicat.
 
Sursa citată mai menţionează că această cooperare dintre flotele militare ale României şi cele ale Ucrainei a căpătat, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instrucţiei pe mare, prin desfăşurarea de exerciţii comune, în mediul de acţiune terestru şi lagunar din zona Deltei Dunării, precum şi în domeniul învăţământului militar de marină, prin dezvoltarea unor parteneriate educaţionale, care cuprind schimburi de studenţi şi elevi militari din cele două ţări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.