Aproape 400 de cetăţeni români care lucrau pe vase de croazieră din America de Nord au revenit în ţară, vineri, din Barbados. Ei au ajuns până acolo cu o navă, iar din Barbados s-au îmbarcat într-o cursă aeriană charter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în 22 mai, au revenit în ţară 394 de cetăţeni români şi 20 de cetăţeni străini, membri de familie ai cetăţenilor români (un cetăţean al Saint Vincent şi Grenadine, doi cetăţeni ai Ungariei, un cetăţean al Republicii Filipine, un cetăţean al Republicii Mauritius, un cetăţean al Republicii Orientale a Uruguayului, un cetăţean al Republicii Arabe Egipt, un cetăţean al Trinidad şi Tobago, doi cetăţeni ai Republicii Peru, un cetăţean al Republicii Federative a Braziliei, un cetăţean al Republicii Africa de Sud, un cetăţean al Federaţiei Ruse, un cetăţean al Republicii Liban, doi cetăţeni ai Statelor Unite Mexicane, doi cetăţeni ai Indiei, un cetăţean al Georgiei, un cetăţean al Republicii Honduras).

Cetăţenii repatriaţi lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră, în zona Americii de Nord şi a Caraibilor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că, prin intermediul Ambasadelor României la Washington şi la Havana şi al Consulatului General al României la Miami, a făcut demersuri constante atât pe lângă compania angajatoare, cât şi pe lângă autorităţile americane, în vederea debarcării şi facilitării repatrierii, având în vedere amânarea succesivă a datelor propuse anterior pentru repatriere din cauza restricţiilor impuse pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE precizează că la bordul acestei aeronave se află şi grupul de 15 cetăţeni români care au recurs recent la o formă extremă de protest (greva foamei) şi care au primit asistenţă consulară din partea Consulatului României la Miami şi sprijin din partea Ambasadei României la Washington.

Conform sursei citate, cetăţenii români au călătorit din SUA către Barbados, la bordul unei nave, iar ulterior au fost preluaţi şi transportaţi cu un zbor charter operat de către o companie privată, contractată de către compania angajatoare, pe ruta Bridgetown-Bucureşti.

Demersurile de repatriere au fost coordonate de MAE prin intermediul Ambasadelor României la Washington şi la Havana şi al Consulatului General al României la Miami.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.