Administraţia Naţională (AN) Apele Române anunţă, joi, că a luat măsuri suplimentare pentru a asigura alimentarea cu apă a municipiului Buzău şi a localităţilor din aval de acumularea Siriu, respectiv se asigură un debit suplimentar în valoare de 5,3 mc/s, care este mai mare decât debitul care intră în lac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul de faţă, din acumularea Siriu, aflată în administrarea Apele Romane Buzau-Ialomita, evacuăm un debit suplimentar zilnic mediu în valoare de 5,3 mc/s. Acesta este mai mare decât debitul afluent (cel care intră în lac), respectiv de 1,9 mc/s. Această măsură este luată pentru asigurarea folosinţelor din aval, conform autorizaţiilor de gospodărire a apelor. Exploatarea lacului se realizează în condiţii de siguranţă, conform Regulamentului de exploatare”, a transmis, joi, AN Apele Române.

Sursa citată a precizat că acumularea Siriu asigură alimentarea cu apă a municipiului Buzău şi a localităţilor din aval.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Barajul Siriu este cel mai înalt baraj din administrare şi a doua construcţie din anrocamente ca mărime din România. Coeficientul de umplere în lacul Siriu este astăzi de 85,21% având un volum de 62,53 de milioane de metri cubi de apă”, a ai transmis instituţia.

De asemenea, reprezentanţii acesteia au menţionat că în principalele 40 de lacuri de acumulare este astăzi de 79,94%. Volumul de apă din cele 40 de lacuri este de 3.46 miliarde de metri cubi de apă.

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat, miercuri, că furnizarea apei este restricţionată în 290 de localităţi, cele mai mari probleme fiind înregistrate în judeţele Botoşani, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Vrancea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.