Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri este 78,96%, conform Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, care menţionează că rezerva de apă poate satisface necesarul pentru toţi cei care se alimentează centralizat din surse de apă de suprafaţă. Zece secţiuni de pe râul Buzău se află aproape de debitul minim necesar, dar furnizarea de apă se realizează fără restricţii. Instituţia face apel la folosirea raţională a ape şi recomandă colectarea apei de ploaie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”La această oră, zece secţiuni de pe râul Buzău se află aproape de debitul minim necesar. Utilizatorii (irigaţii şi piscicultură) au fost deja avertizaţi cu privire la acest lucru, fiind astfel aplicată treapta I din Planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare. Furnzarea apei din sursele de apă de suprafaţă din zonă se realizează la această oră fără restricţii pentru toţi beneficiarii din sistemul centralizat de alimentare cu apă. La nevoie, debitul va fi suplimentat din acumularea Siriu, din administrarea Apele Romane Buzau-Ialomita”, anunţă vineri Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR), precizând că monitorizează în continuare debitele din mai multe secţiuni de râuri.
 
 
Conform reprezentanţilor ANAR, chiar dacă în aceste zone vorbim despre debite apropiate de nivelul minim necesar, nu există cerinţe de apă din partea utilizatorilor care să nu poată fi sastisfăcute.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În acest moment, coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri este de 78,96%, iar rezerva de apă este de 3,42 miliarde de metri cubi. Aceasta poate satisface necesarul pentru toţi beneficiarii care se alimentează centralizat din sursele de apă de suprafaţă de la nivel naţional, explică ANAR.
Instituţia face apel la folosirea raţională a apei în special în zonele tradiţional expuse secetei şi recomandă ca atunci când plouă, apa de ploaie să fie stocată.  
”Apa pentru băut trebuie folosită doar pentru băut, iar pentru celelalte activităţi casnice să apelăm, acolo unde este posibil, la alternative”, subliniază reprezentanţii ANAR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.