Angajaţii Ministerului de Interne au intervenit, sâmbătă, în patru judeţe şi în Capitală pentru a debloca şapte autovehicule înzăpezite, precum şi pentru îndepărtarea a 98 de copaci şi a trei stâlpi de electricitate, care au avariat 80 de autoturisme şi o casă.
Ministerul Afacerilor Interne a transmis că, sâmbătă, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, angajaţii MAI au intervenit pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase (ninsori, viscol şi vânt), care au afectat 12 localităţi din patru judeţe şi municipiul Bucureşti.
Astfel, în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Olt, Prahova şi în municipiul Bucureşti, angajaţii MAI au intervenit pentru deblocarea a 7 autovehicule înzăpezite, precum şi pentru degajarea a 98 de copaci şi 3 stâlpi de electricitate, care au avariat 80 de autoturisme şi o casă.
La această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia închisă sau cu restricţii de tonaj ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.
”Cetăţenilor care intenţionează să meargă în acest week-end în staţiunile montane le recomandăm să se intereseze asupra condiţiilor meteo şi a stării în care se află traseul pe care intenţionează să îl urmeze, iar dacă riscurile sunt prea mari, să evite deplasările. De asemenea, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente, care pot avea consecinţe deosebit de grave”, au arătat reprezentanţii MAI.
Aceştia au reamintit obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante certificate. În situaţia nerespectării acestei măsuri de siguranţă, pe lângă sancţiunea amenzii, cuprinsă între 1.305 lei şi 2.900 de lei, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
În Bucureşti, în intervalul orar 10.00 - 14.00, poliţiştii locali au acţionat pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate respectă obligaţiile care le revin privind deszăpezirea şi pentru depistarea zonelor în care există posibilitatea depunerii de zăpadă.
În urma activităţilor desfăşurate şi a monitorizării video, s-a constatat că operatorii de salubritate au acţionat prin pluguire si împrăştiere de material antiderapant pe străzile din Urgenţa 1 şi 2, precum şi acolo unde au fost solicitaţi să intervină, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul “fiind la negru” pe principalele artere.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.